NOVO DOBA U SLOVENIJI

Oddaja
24. 3. 2014 - 0.01

Beograjski stripovski festival Novo Doba je kalejdoskop neodvisne scene, njegov program pa sestavljajo vsakodnevne razstave, koncerti, video projekcije in delavnice, ki predstavljajo spekter neuvrščenih avtorjev, medijev, stilov, tehnik, podžanrov, veščin, lepih veščin, protikultur, kultur in nekultur.

Fijuk laboratorija je delavnica, kjer se izdelujejo plakati, knjige in CD izdaje v tehniki sitotiska. Razstavljeni bodo plakati, ki so bili izdelani v mestih od Ljubljane, Zagreba, Rima, Lyona, Berlina in vse do Zemuna, kjer se delavnica tudi nahaja. Strokovnjaki z obrobja si Fijuk ideje delijo s številnimi soudeleženci (Novo Doba, Studiostrip, Igor Hofbauer, Wostok, Krekhaus, Anna Ehrlemark...)

Pesmi Milete Mijatovića so politično, družbeno in socialno angažirane, sodobne in aktualne. So tudi intenzivne, iskrene in bučne, vendar niso odpor, saj je čas odpora minil. So stanje post-odpora, stanje, ko je vse jasno in ko se nič več ne more spremeniti. Vseeno pa vzbujajo pozornost in sporočajo, da nas niste prevarali, saj vas mi poznamo, mi vas gledamo in se vam smejemo, saj nam ne morete nič. Pesmi se lahko berejo kot nepretrgan niz, kot proza v poeziji, lahko se berejo od prve do zadnje, preko vrstic, na preskok, od zadnje k prvi, s tem pa nas vseeno potegnejo vase in nas vzpodbujajo, da jih beremo kot veliko, resnično in s humorjem prežeto celoto. Junaki Miletovih pesmi so navadni ljudje, katerih življenja so po volji drugih pripeljana do nesmisla. Njegovi junaki pa so poleg tega tudi korumpirani in pokvarjeni politiki, duhovniki brez vere, ošabni, zavidljivi in nepismeni književniki, latentni homoseksualci, brezobzirni tajkuni in seveda tudi predvsem Srbija, dežela pokvarjenih vrednot, dežela splavov, lahke in poceni zabave ter mesto brez izhoda, mesto brez luknje za odvod.

NOVO DOBA | festival nesvrstanog stripa
www.novodobafestival.net

SVET JE DAVNO ZAKOVRNO je zbirka audio klipov, zvokov, pogovorov zbranih in objavljenih brez dodatne obdelave, brez takoimenovane umetniške predelave. Zvočni zapisi s kaset, diktafonov, vinila, iskopani z živih in mrtvih nosilcev zvoka s ciljem, da vas zabavajo. Pesmi z ulice, oz kafiča, kopalnice, tovarne...vse z idejom, da vas zabavamo. Lahko jih poslušate kot poslušate radio, ko delate ali ne delate, ko jeste ali samo visite. Lahko jih poslušate prav zdaj!

Radnička klasa: Mileta Mijatović Radovan Popović Bruno Tolić Vladimir Lenhart Predsednica sindikata: Johanna Marcade Odnosi z javnostjo: Marija Samardžić

 

Vse to in še več v nočnem programu s pričetkom ob 24:00, 24.3.2014!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zakaj se posnetek začne z drugim delom programa (zadnji 2 uri) in nadaljuje z začetkom programa? 

...hvala za popravek! :)

ne radi link.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.