Odkloni in Danilo Kiš

Kulturna ali glasbena novica
20. 10. 2014 - 14.15

Ponedeljkovo kulturno zatišje bomo izkoristili za refleksijo kulturnega dogajanja minulega vikenda. V Mariboru, natančneje v galeriji Gt 22, je bila v soboto otvoritev razstave z naslovom Odkloni. Kar je pri tej razstavi izvirno, je to, da imamo na sceni očitno novo ustvarjalno društvo, ki se je poimenovalo Kombajn. O potrebi samoiniciativnega povezovanja kustosov in umetnikov in zakaj je Maribor bolj ploden za tovrstne iniciative, smo povprašali Živo Kleindenst, eno izmed kustosinj razstave Odkloni:

//////////////////////izjava//////////////////////////

Ko smo že pri refleksiji minulega vikenda. V Kinu Šiška je bila v soboto ljubljanska uprizoritev kultnega dela Danila Kiša: Grobnica za Borisa Davidoviča. Kontroverzno delo iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja je burilo duhove rajnke Jugoslavije, kakor tudi duhove njenih samostojnih otrok. Režiser Ivica Buljan nam je povedal o tej brezčasni aktualnosti Danila Kiša:

///////////////////////////////Izjava///////////////////

Reaktualizacija Kiševega dela je rezultat mednarodne koprodukcije ljubljanskega Mini Teatra in številnih mednarodnih partnerjev. Pred ljubljansko uprizoritvijo je bila na ogled že v Čedadu, Splitu in Zadru. Zanimalo nas je, kakšen je bil dosedanji sprejem in kakšne so specifike ljubljanske uprizoritve:

//////////////////////izjava//////////////////////////

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

samo ena podrobnost: napiše se Grobnica za Borisa Davidoviča. Pozdrav

...in ni drama, ampak proza ... Pozdrav.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.