Četrtkovo svaštarjenje

Oddaja
27. 11. 2014 - 9.15

Novice:

Pri HBO-ju sporočajo, da se nam v prihajajočem letu obeta prvi stoodstotno avtorizirani dokumentarec o življenju Kurta Cobaina z naslovom Montage of Heck. Vloga izvršne producentke je bila dodeljena Cobainovi hčerki Frances Bean, medtem ko bo režiserski stolček grel Brett Morgen, ki je idejo zasnoval že pred osmimi leti. Režiser napoveduje zvrhan koš še nikdar slišanega oziroma videnega materiala, med njimi Cobainove domače in demo posnetke, likovne stvaritve, fotografije in dnevnike. Naj ob tej priložnosti omenimo, da je trenutno v nastajanju še en s Kurtom povezan projekt. Pod vodstvom Cobainove vdove Courtney Love namreč prav v teh mesecih izbirajo igralce za prihajajoči celovečerec o življenju njenega preminulega moža.

Prihajajočega aprila se bodo na britanske, evropske in en prav poseben oder vrnili System of a Down, in sicer zaradi zelo posebnega obeležja. Turneja v sedmih etapah bo namreč sovpadala s stoto obletnico armenskega genocida. Bend, čigar člani si delijo skupne armenske korenine, si je za cilj zastavil večjo ozaveščenost glede genocida, ki je pod vodstvom otomanskega imperija terjal okoli milijon in pol armenskih življenj. System of a Down bodo svojo zadnjo koncertno etapo odigrali na Trgu republike v armenski prestolnici Erevan, kar bo za njih prvi nastop na grudi njihovih prednikov.

Dustin Payseur, frontman newyorških indie rokerjev Beach Fossils, je skupaj s soprogo zagnal svojo lastno založbo z imenom Bayonet. Založba je pot začela z oznanitvijo, da bodo izdali kaseto atlantskih indie panksov Warehouse, ki jo napoveduje njihov prvi singel Omission, obenem pa je Payseur napovedal tudi izdajo prihajajočega albuma samih Beach Fossils.

V Svaštarnici vam ne moremo zagotoviti zdravega zajtrka, z veseljem pa poskrbimo za potešitev vaših avdiovizualnih apetitov. Danes vam v okušanje priporočamo prav poseben nastop. Na spletni strani Boiler Room si lahko namreč še danes in jutri ogledate koncert Jonnyja Greenwooda, kitarista Radiohead, ki se je v sodelovanju z London Contemporary Orchestra odvil minuli mesec v dvorani Royal Albert Hall v Manchestru. >>povezava

Pozornosti pa je vsekakor vreden tudi najnovejši avdiovizualni projekt režiserke Sofie Mattioli, ki je nastal v sodelovanju z umetnico Rebecco Salvadori. Eksperimentalni video z naslovom Continuum: Part One, ki je bil posnet kar z iPhonom, pa je pravzaprav zanimiv predvsem zaradi svoje zvočne kulise. Glasbo so namreč v obliki dvominutnih fragmentov prispevali štirje velikani sodobne elektronske produkcije, in sicer Jamie XX, Four Tet, Koreless in John Talabot. >>povezava
 

Sveže muzike:
Po tem, ko je v preteklih tednih detroitski tehno ambasador Theo Parrish svetu razodel detajle glede svojega prihajajočega, težko pričakovanega albuma American Intelligence, pa zdaj v poslušanje ponuja 13-minutno »gruvanje« z naslovom Be in Yo Self.

Nič manj zanimiva ni niti najnovejša izdaja Jamesa Blaka, ki se je po napovedi, da kmalu prihaja njegov tretji dolgometražec, zdaj odločil izdati zanimiv remiks pod svojim psevdonimom Harmonomix. Če je v preteklosti pod tem imenom samosvoje interpretiral komade izvajalcev kova Kendrick Lamar in Outkast, se je Blake tokrat odločil prirediti hitič Feel Good Inc., s katerim so Gorillaz leta 2005 naskočili glasbene lestvice.

Ker pa nas je Plestenjakov Jan naučil, da so naj stvari vedno tri, sklop svežih izdaj zaključujemo s tretjim, zaključnim štiklcem Bonobovega aktualnega EP-ja Flashlight. S pesmijo Return to Air se, tako Simon Green, zaključuje poglavje, ki ga je zaznamoval album The North Borders. Naj vas ob tej priložnosti spomnimo, da lahko v soboto ob polnoči prisluhnete koncertnemu posnetku z istoimenske turneje, ki je bil ujet v Londonu in v puljski areni. >>napovednik

Kam?
27. 11.: Einstürzende Neubauten: Lament @ Kino Šiška, Ljubljana (21.00)

27. 11.: Domorodni četrtki: Kleemar + Poslušalnica 69: DJ Borka @ Gala Hala, Ljubljana

27. 11.: Shitfuckingshit, The Kojn, SnØgg, We Just Don't @ Klub Gromka, Ljubljana

27. 11.: Holographic Human Element @ Channel Zero, Ljubljana

27. 11.: Stjepko Gut – Giovanni Mazzarino Quintet featuring Anush Apoyan @ KMKC Kompleks, Ravne na Koroškem

Napoved turneje Wake Up the Souls
Tizer za novo založbo Bayonet
Koncert Jonnyja Greenwooda na ogled še danes in jutri
Blake strikes again!
Zaključni štiklc EP-ja Flashlight

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

pridevnik 'neprekosljivi' mejčkeno pretiran?

Najbrž bi bila pridevnika neprimerljivi ali neprispodobljivi res bolj na mestu.

V vsakem primeru so to prvine slabega sloga, saj uporabljaš besede, ne da bi upošteval njihov pomen. Kar lahko pomeni dvoje - ali ne veš, kaj bi rad povedal, ali nimaš česa povedati.

se za vprašat, če so sploh newsworthy.

Najprej bi se vama zahvalil za natančno branje.

@george
Besedo sem uporabil, upoštevajoč njen pomen. “Neprekosljivost” v kontesktu obče dostopnih številk, beri +40 mio. prodanih albumov  (…bear in mind, da je to bend, ki je občutno odstopal od tendenc popularne glasbe med leti 1994 in 2006)

@dani
morda tebi ravo ne,najbrž pa se v vesoljni osrednjeslovenski regiji že najde kdo,ki je preposlušal za popularno glasbo relativno prelomne plate Toxicity, Steal This Album! ter Mezmerize in Hypnotize.

lp

p.s.nocoj sta lepo vabljena na metelkovo

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness