Pokešvic

Oddaja
24. 7. 2016 - 16.30

Jalla Jalla ob 21h
NHIL (Graz, Austria) - atmospheric hc punk/crust

From the city of dust "never mind our hairy pits. but ask yourself: what will our internal tyrants say, when we question authority? you might not be satisfied with the result of this investigation, but there are no wrong questions to be asked! we are nhil. await the uprising of the unicorns!" Show your support and eternal love to Jalla Jalla!

 

Križanke ob 20h
Gramatik, Blaž, Matter

Po seriji nastopov na svetovnih festivalih se v Križanke na mesto zločina vrača eden najbolj vročih producentov ta hip - Gramatik! Doza funka, elektra, glitcha, hip hopa in dubstepa bo vaše siceršnje dopustniške načrte radikalno spremila.

Vstopnina 30€ na dan dogodka.

 

Izvencentralistično:

22.–30. 7.: Festival Arsana @ različne lokacije, Ptuj
23.–24. 7.: Festival Wkrwglca @ Plešivica pri Sežani

___________________________________________________

 

ŠKUC, festival Dobimo se pred ŠKUCem!

18.00 – Poletne ustvarjalnice: Sitotisk express: Zelenozeleni, ustvarjalno delavnico za otroke vodita Renata Štebih in Meta Žvokelj
20.30 – Muzika na Starem trgu: Olfamoštvo, alternative afrobeat avantgarde roots disco experimental chanson free jazz rock in opposition
22.00 – Filmska projekcija: Novo mesto glasbe, dokumentarni film (2015, 53 min); režija: Mitja Sočič; produkcija: Dolenjski muzej Novo mesto in Vesnik film

 

Žmauc ob 20h
Lastniki humorja

Nedelje… Ponavadi rezervirane za zaslužen počitek… Ali pa improvizacijo! Lastniki humorja v sodelovanju z Žmauc-om in Impro ligo ponosno predstavljajo prvega izmed poletnih nastopov, ki jih bomo izvedli na vrtu Žmauca. Prva predstava v sklopu se bo vrtela okoli računov. Zakaj ravno računov? Kdo bi vedel. Kaj bo vsebina predstave? Nimamo pojma… Bo pa smešno!

Vstopnine ni!

 

KINO KINO KINO

 

Film pod zvezdami, Ljubljanski grad ob 21:30
Carol

New York, petdeseta leta. Mlada Therese dela kot prodajalka v veleblagovnici in sanja o bolj izpolnjujoči prihodnosti. Nekega dne se pred njenim prodajnim pultom znajde elegantna Carol. Med ženskama hipoma vznikne vez, ki v naslednjih tednih preraste v nenavadno poglobljen odnos. A medtem ko je Therese komaj prestopila prag odraslosti, ima Carol že nekaj prtljage: moža, ki ga ne ljubi, in hčerko, ki je ne želi zapustiti.

 

Kinodvor

ob 16:45 VDV (Veliki Dobrodušni Velikan – sinhro)

Neke noči desetletna deklica Zofka v sirotišnici skozi okno ugleda velikana. Ker je to prepovedano početje, jo je primoran vzeti s seboj, v oddaljeno deželo velikanov. Kaj kmalu se izkaže, da je v primerjavi s človekojedimi velikani v deželi novi prijatelj s svojimi sedmimi metri prav prisrčen, majhen in dobrodušen velikan.

ob 19h Creed: Rojstvo legende

Sedmo poglavje legendarne franšize o Rockyju je presenetljivo sveže in osebno delo, ki nadaljuje zgodbo iz povsem nove perspektive: film se osredotoči na nezakonskega sina Rockyjevega dolgoletnega tekmeca in prijatelja Apolla Creeda, Stallone pa prevzame vlogo njegovega ostarelega trenerja.

ob 20:15 Janis Joplin: Otožno dekle

Ganljiv, poglobljen portret "prve dame rock'n'rolla", glasbene ikone, ki je na odru izpela lastno bolečino in s svojo nekonvencionalno držo tlakovala pot sodobnim glasbenim upornicam.

ob 21:30 Maggie ima načrt

Maggie je živahna in pragmatična tridesetletna Newyorčanka, ki preprosto nima sreče v ljubezni. Odloči se, da bo postala samska mati. Toda njen načrt se kaj hitro spremeni, ko nenadoma spozna Johna, profesorja antropologije, ki se trudi napisati svoj prvi roman.

 

Kino Komuna

ob 17h Ledena doba: Veliki trk (sinhro)

ob 18:45 Houston, imamo problem!

ob 20:30 Planet samskih

 

Kino Bežigrad

ob 17:15 Ledena doba: Veliki trk – sinhro

ob 19h Ledena doba: Veliki trk – podnapisi

ob 21h Legenda o Tarzanu

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

no ja. če bi vsi vojskujoči se raje iskali pm, namesto, da bi streljali in klali... povprečna starost je ista na vseh straneh vedno. zato podpiram uporabo igre pokemon go v pacifistične namene. v prejšnjih vojnah so bitke prekinjali za pogrebe in nogomet, zato ni razloga za karkoli.

Pa se ti ne zdi, da obstaja veliko več bolj stimulativnih in produktivnih opcij za ne-klanje kot igranje igre kot je ta?
Meni se zdi stvar kočljiva že za to, ker maso ljudi preprosto poneumlja in odvrača pozornost mas od problemov in dogodkov, ki si jo zaslužijo.

na primer, od Game of Thrones ali Breaking Bad...

na primer, od Deleuza ali Nietzscheja...

na primer, od komentiranja na spletni strani RS.

za razliko gre.

Hudo cizst

LOL WTF où puis-je envoyer mon dickpic?

Ta raven diskurza je nesprejemljiva. Zahtevam odstop urednika kulturnega programa, direktorja zavoda in sekretarja škofovske konferece.

naprimer, od sterilizacije tvojih staršev in ostalih sorodnikov.

Nesprejemljivo.

na primer, od sprejemljivega.

na primer, od spremeljnivega, a kaj se vendar sploh spreminja? po Deleusu? a se sploh kaj spreminja ali smo ujeti v statično stalnost? po Žižku?? o.0

na primer, za razliko od tega pseudointelektualnega sranja, ki okupira Radio Študent in ga spreminja v ideološko blodnjavo notranje blazno homogene IDS

gospod Frelih, dejte se mar poglihat, no.

Grem ga pogledat.

pa? je bil že zvezan?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness