Ekskluzivni diskurzivni miks

Oddaja

Ekskluzivni diskurzivni dramski miks

 

Nastopajo:

uvod

miksanje dramskih in nedramskih elementov

gledališče kot ne-lepa umetnost

gledališče kot penetracija realnega

Ivan Mrak opoldne

klinamen

trol

razbiti smisel

ubijanje komisije

ubita komisarka

šport

marinka

in seveda bog

 

Scena:

dogodkovno-diskurzivni trikotnik med četrtkom, 30. marcem, in petkom, 7. aprilom; med tednom slovenske drame, trubarjevo hišo literature in sng dramo

 

Naracija:

pogovor o politični (ne)korektnosti v gledališču na tednu slovenske drame in pogovor o predstavi kralj ubu v drami

 

Metanaracija:

pogovor s filetom

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

uau odkrivanje brez-srama.
tale, ki je pisal dramski tekst (žal človek tega ne more prebrati tu kdo je to) - - - je pa megalomanski lik in pol, to bi lahko počil od smeha če bi ta prave ljudi skup spravl za debato!

ma dej govort o politični nekorektnosti na ta način je blesavo, tolikšno količino politične korektnosti, kot premore ta narod, je težko najdt, naj kdo naredi kako pizdarijo konkretno, (a la upad na državno slovesnost ali proslavo) da se kaj zapali, al pa da se kdo v koga zaleti, ga spotakne na poti v parlament, al pa tak žmoht k se na jugu dela, pa boste pol lahk vrtel te debate. govort pa k piflarji o politični nekorektnosti v varnem zavetju, in se ob tem lišpat s perjem pred ostalimi - to pa ni politično nekorektno.

ma ja stari, če bi začel kdo furat politiko brez sramu, bi jim vsaj te nategnjene kožne botekse k jih ta narod nosi čez čeljust gor odbil, ličnice bi jim k ušesom usekale in ugotovil bi, da se lahk tud nasmehnejo v tem lajfu in grleno zapojejo. pol bi jih pa lahko tud s štromom povezal, da bi jih mal na frekvenco užitka naelektril, da bi se začel mal več mazit med sabo. jebo mast.

takole bom rekel zbranim, smo na točki če še niste opazili, kjer se preveša vsaka politična nekorektnost v teroristično dejanje. to je paralelno potekalo v ZDA in Kanadi dragi moji. panika, ki se tako ali drugače zganja ob vseh teh napadih - vzpostavlja neko zelo paradoksalno situacijo, ki zahteva red, mir in disciplino in to ne glede na sredstva, ki morajo biti ob tem uporabljena. to je dokaj spregledan paralelni proces.
čez nekaj let sploh ne bo koncepta politične nekorektnosti razem med 4 stenami vašega stanovanja. luštn delate teater v SLO, sej ne rečem, ampak šteka ga pa ne nihče razen kulturne performativne elite. nekaj 10 ljudi. u bistvu ste k vesoljci v tej državi.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.