SVAŠTARNICA

Kulturna ali glasbena novica
4. 5. 2017 - 9.05

NOVIZE:

Pred dvema tednoma smo poročali o tem, da naj bi leto po smrti giganta svetovne glasbe Princea dočakali EP Deliverance s šestimi še neizdanimi skladbami, ki jih je umetnik posnel med letoma 2006 in 2008. Njegovi bivši založbi Paisley Park in banki, ki si lasti Princeve pravice, dokler njegova družina ne odplača dolgov, pa je uspelo izdajo preklicati. Zadnje dni se govori o tem, da naj bi za to blokado stala njegova družina, ki bo v kratkem pričela s snemanjem svojega resničnostnega šova in bi rada glasbo premierno tam tudi predstavila. Prince tega še ni komentiral, po vsej verjetnosti pa se obrača v grobu.

 

S ponovno izdajo materiala pa nimajo nobenih težav angleški Radiohead, ki so 20 let po izidu plošče OK Computer napovedali album OKNOTOK, ki bo obsegal vseh 12 originalnih skladb, preoblečenih v nov master originalnih trakov iz leta 1997 in še 3 dodatne neizdane skladbe. Kot da to ne bi bilo dovolj, so se odločili vključiti osem b-sidov in ustvariti več različnih verzij albuma, ki vključujejo še trdo vezano knjižico z nikoli prej izdano grafiko, 104 strani obsegajoči zvezek poln zapiskov frontmena Thoma Yorkeja ter počečkano skicirko in kaseto z raznimi demo posnetki, ki so nastali ob snemanju albuma OK Computer. OKNOTOK bo v digitalni obliki izšel 23. junija, za ostale verzije pa bo treba počakati do julija.

 

Iz metalskega paralelnega vesolja smo včeraj dobili dve odlični novici. Prva je ta, da so ameriški thrash/death metalci Goatwhore napovedali izid novega albuma in oboževalce razveselili z novo skladbo Vengeful Ascension, ki nosi naslov prav po samem albumu. Slednji bo izšel 23. junija pri založbi Metal Blade Records, dobiti pa se ga bo dalo tudi v verziji, ki vključuje knjigo zlobnih urokov.

Točno teden pred tem, 16. junija, pa bo pri isti založbi izšel nov album vsestranskega umetnika, ki sliši na ime Gautier Serre, bolj poznan pod psevdonimom Igorrr. Francoz je včeraj izdal drugo skladbo in spot s prihajajočega albuma Savage Sinusoid, ki bo obsegal 11 skladb in bo po videnem in slišanem še dodatno rušil zidove konvencionalnosti ter nadaljeval z združevanjem vseh možnih glasbenih stilov, med katerimi najbolj prednjačijo v death metal vpeta elektronika, baročna glasba in teatralno petje.

 

Ameriški posthardcorovci At The Drive-In, ki bodo v petek izdali svoj prvi album po ponovni združitvi in 17 let po izdaji Relationship of Command, so včeraj predstavili še četrto skladbo s prihajajočega albuma in•ter a•li•a, ki bo izšel pri založbi Rise Records.

 

ONSTRAN ŠTIRIH STEN:

BeatMyth, Wanda & Nova Deviator @ Channel Zero, Ljubljana - predstavitev albuma One Hand Clap [Tolpa bumov]

New Hopes Trio @ Menza pri Koritu, Ljubljana

Buh Blues Project @ Prulček Bar, Ljubljana

Cuntroaches, Puff, Snøgg @ Sound Arson, Velenje

Festival "In Memoriam prof. Peter Hafner": Martin Ramoveš Band @ Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Radiohead so pa ja Angleži, lol.

Lapsus, se opravičujem :D

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness