Svaštarnica

Kulturna ali glasbena novica
17. 5. 2017 - 9.58

NOVICE:

V Kaliforniji, natančneje v San Bernardinu, bo konec junija ekskluziven koncertni dogodek, na katerem se bodo Toolom na koncertu pridružile še skupine Primus, Clutch, Fantômas in Melvins. Ali se bo podoben koncert zgodil kje v Evropi, za zdaj še ni znano.

Nsynth je projekt Google Magente, ekipe znanstvenikov, ki raziskuje umetno inteligenco in se obenem sprašuje, ali lahko ta ustvarja tudi glasbo. Ob pomoči različnih algoritmov program analizira vzorce zvoka različnih instrumentov in jih povezuje v nov zvok, s čimer nastaja povsem nov hibridni instrument. Znanstveniki pravijo, da naj bi umetna inteligenca prvič samostojno skušala doumeti, kako poteka celoten proces.

Nemški raziskovalni inštitut Fraunhofer, ki velja za tvorca formata MP3, je objavil, da je ukinil licenciranje patentov za MP3 in da ugaša vse projekte, vezane na ta format. Z inštituta sporočajo, da je format AAC oziroma Advanced Audio Coding boljši in kvalitetnejši ter da je postal standard v glasbenem svetu.

Avstralska kantavtorica Courtney Barnett  je objavila nov komad z naslovom How To Boil An Egg. V bistvu gre za eno od njenih starejših skladb, ki pa je do nedavnega ostala neposneta. Avstralka se je odločila, da bo vse inštrumente pri snemanju dotičnega komada odigrala sama.

 

KAM NA KONCERT:

V Klubu Gromka na Metelkovi bodo nocoj gostili tri predstavnike švedske hardcore scene. Z odra bodo jezno pičile skupine MOB47, Paranoid in Crutches.

V Menzi pri koritu, takisto na Metelkovi, bo večer bolj garažnorockersko obarvan. Igrajo pariški Perfect Idiot in domači The Real Things.

V Kinu Šiška bodo izmed nastopajočih MRFY, Neomi, Nesesari Kakalulu, Persons from Porlock in Torul izbrali dve skupini, ki bosta nastopili na zagrebškem festivalu INmusic.

V Prulčku nastopijo Mabissi iz Gane, ki bodo predstavili tradicionalno godbo, ki se sreča z urbanim afriškim svetom.

V Kavarni Slamič bodo svojo vizijo jazza v posluh ponudili ljubljanski Greentown jazz band.

V Kranju bodo v sklopu Tedna mladih pripravili Festival neuveljavljenih skupin, na katerem se bodo predstavili Crazy Neighbours, Wet Cassette, Fuck the 5th in Smetnaki.

Glasbene novice in koncerte je Vladimir Petković.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

hehe, zdaj brišejo komentarje, preden so sploh objavljeni. admin, maš kokice pa pir? ker tole bo trajalo še nekaj časa.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.