100 decibelov

Oddaja

Tokrat v oddaji:

 

- Singl Stay zasedbe Akami s prve! ...pred jesensko izdajo prvenca Sunburnt pri ZARŠ!

Zasedba Akami se je slovenskemu klubovju predstavila preko karavane Klubskega maratona Radia Študent v letu 2014 in od tedaj nanizala precej koncertov po Sloveniji. Zasedbe se je v treh letih prijela oznaka psihedeličnih rockerjev, ki radi posežejo tudi po grungerskih in noiserskih zvokovnih elementih. Lani se je bend Akami zaprl v produkcijski studio Radia Študent ter posnel svoj prvenec Sunburnt, ki bo pri ZARŠ izšel letos v začetku jeseni.

 

- Nova plošča Andreja Černelča z naslovom Vzorci! Izšla je 12. junija v samozaložbi.

˝I'm a singer-songwriter from a small village in Slovenia. Since my teenage years when I started playing guitar, I always had... this strange desire to write intimate songs in my own language. I have been playing in rock bands for 15 years now (oh my god!), but I never stopped writing these songs. Only recently I discovered performing as a soloist is not more than I can bear (but it is close...).˝             

 

- EP Jazz Cabbage dua YGT, ki izide v začetku julija! Release party že to soboto (17. 6.) v Klubu K4!

Člana zasedbe Your Gay Thoughts predstavljata nov projekt, enostavno poimenovan s kraticami YGT. V sklopu projekta producirata glasbo, ki je ustvarjena v značilni zvočni paleti benda, vendar se nagiba bolj k elektronsko-plesno-klubskem zvoku – predvsem k nalomljenim house beatom, ki navdih in semple črpajo iz jazza, hip-hopa, funka, boogieja, diska, tradicionalne havajske glasbe, exotice in še iz kje.
 

 

- Ostrigina Metalurgija: Armaroth \ Morywa \ Penitenziagite \ Dethrone The Corrupted @ Rdeča Ostriga, Škofja Loka, 16 junij! Pogovor z Martinom Štamcarjem ob petkovem dogodku.

Armaroth
Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Po demu Burning Execution (2010), ki je prave podvige šele nakazoval, je band leta 2013 izdal EP False Vision, ki je visoko čislan tako med podporniki, kot med recenzisti. Jeseni 2015 sta bend okrepila Rok Lukavečki na bobnih in Vid Pobegajlo na bas kitari. Leto kasneje sta najprej izšla singla Diamox in Deep Of Throats, ki sta napovedala težko pričakovani prvenec ZENITH. Ta je izšel decembra 2016 in bi...l odlično sprejet kot nekaj svežege in izvirnega na metal sceni.
https://armaroth.bandcamp.com/

Morywa:
Morywa pomeni hrup. S svojimi osemstrunskimi kitaram in besedili o problematiki človeka, spiritualnosti ter družbeni kritiki, širijo do pekla nizko uglašene avtorske komade s pozitivno energijo.
https://www.youtube.com/channel/UCmbYpkMOcXH20OFiOsLkj9A

Penitenziagite:
Penitenziagite so nastali leta 2004 v Kranju. Slovensko občinstvo so zelo kmalu prevzeli s svojo mešanico black in death metala, ki je izstopala zaradi raznolikih dvojnih vokalov. Kot pred skupinama so nastopali že z Kampfar, Demonical, Milking The Goat Machine in drugimi. Leta 2015 so izdali prvi album HUMANITY GALORE!
https://penitenziagite.bandcamp.com/

Dethrone The Corrupted:
Petčlanska melodična-death metalska zasedba iz Slovenije, ustanovljena leta 2012. Njihova glasba izraža koncepte o svetu, sistemu in demonih človeške duše, skozi kostlomne death metalske rife, hitre melodične ritme in maščevalne bobnarske dele, ki jih spremlja brutalno growlanje.
https://dethronethecorruptedofficial.bandcamp.com/

 

- Alleged Witches - izid EPja Serve The Spirits 12. junija pri založbi Meda Fury!

˝Through the jungle mists come Alleged Witches - hailing from Slovenia and the latest signing to Meda Fury. Voodoo drum work outs and distant native tongues echo through the ages. Pressed into eerie, marbled, black vinyl and hand stamped with that Meda Fury seal of excellence. Vinyl only magic forest tracks for DJ's.˝

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

ej, čiga je bil tribalni elektronski komad proti koncu oddaje?

od Mimi Mercedez.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.