Anarhija, artkusija in razstavA

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, izpod tipkovnice, preko printerja in špikerja - v eter, zvočnik in vam v posluh:

Danes se v Zagrebu začenja 11. Balkanski anarhistični sejem knjig. Trajal bo do 9. 4. 2017 in je – the place to be! Lokacija: AKC Medika, Pierottijeva 11. Na programu je kar nekaj diskusij, tematike pa so različne: protesti v BiH, meje Madžarske, panel o migracijah, grški nacionalizem in populizem. Tema je orožje za masovno uničevanje ter skvotanje v Holandiji, svoje mesto pa bodo dobili tudi avtonomni prostori v Sloveniji: Metelkova, Rog, Inde, Argo in Sokolc. Dolgovezili ne bomo, pot pod noge in v Zagreb!

Okej, če pa ne boste nujno takoj po teh novicah vrgli vse po tleh in brez glave odfrfotali na jug - torej če boste Zagreb pustili za jutri - vam za danes priporočamo Filozofsko fakulteto ob 18. uri, kjer boste lahko videli in slišali en del cikla pogovorov Artkusije. O umetniških praksah. O znanosti in tehnologiji. O koncipiranju človeka in njegovega telesa znotraj polja intermedijske umetnosti ter o teoretskem aparatu, ki bi lahko celo zadevo lepo zajel, bodo spregovorili dr. Polona Tratnik, dr. Lev Kreft ter dr. Mojca Punger. Teoretskim razmišljanjem o intermedijski umetnosti naproti! Ave umetnost!

In ko s tem končamo, imamo ob 20. uri na voljo še par biserčkov fotografije v galeriji Photon. Zadeva ni majhen zalogaj; gre za razstavo Dovolj blizu?/Close enough?, ki prinaša izbor šestdesetih del iz bogate zgodovine Magnum Photos. Magnum je največja fotografska agencija, ustanovljena daljnega leta 1947, med drugim s strani fotografskih legend kalibra Henrija Cartierja – Bressona, Roberta Cape, Davida Seymourja  in tako dalje. Na malo lepši način nam Magnum razloži direktor galerije Photon Dejan Sluga:

izjava

In kaj nas bo pričakalo v galeriji Photon ?

izjava

Tako.

Zvečer pa tudi vabljeni v Tovarno Rog, kjer bo potekal pogovor z naslovom The Sacred in Human Timeline v organizaciji skupine International Gatherings, Second Home pa pripravlja DJ večer.

 

Kulturne novice pa pripravlja Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness