Film - kako kaj?

Kulturna ali glasbena novica
12. 9. 2016 - 15.15

Vprašati se, kako kritično je določeno področje, lahko v okviru širine besede kritičen pomeni marsikaj. Vprašanje kritičnosti filmske kritike lahko tako pomeni vsaj dvoje. Ali je kritika, ki se ukvarja s filmom, kot taka še dovolj kritična do svojega predmeta. Ali po drugi strani pomeni, da je stanje na področju kritike kritično v smislu, da ni več na ravni, recimo ekonomski ali kateri drugi, na kateri bi moralo biti. Razlogi za slednje so lahko seveda zelo različni. V Trubarjevi hiši literature bo ob 20. uri v okviru cikla Od podobe do besede pogovor z naslovom Filmska kritika v slovenskem prostoru: včeraj, danes, jutri. Gre za oris stanja filmske kritike pri nas, več o gostih in okviru pogovora pa nam bo povedala moderatorka dogodka Nina Cvar:

Izjava*

O stanju kritike se bo govorilo iz različnih smeri, nas pa je zanimalo tudi, kako je z generacijskim prepadom, ki ga je moč opaziti na tem področju:

Izjava*

Tisti, ki imate raje statične kot gibljive podobe, pa boste danes ob 19. uri lahko prisostvovali otvoritvi razstave akademskega slikarja Zdenka Huzjana, ki bo v galeriji DLUL. Razstava z naslovom Zažem je izbor avtorjevih risb, ki so bile narejene v tehniki oglja, pojavijo pa se tudi nekateri drugi elementi, kot je na primer akril. Več o vsem, kar bo moč videti, nam bo povedal Huzjan:

Izjava*

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness