Glasni sončev obrat

Kulturna ali glasbena novica
21. 6. 2017 - 15.10

Drago poslušalstvo, pozdravljeni v današnjih Kulturnih novicah. Iniciativa za praznik glasbe se je pojavila že davnega leta 1982 v Franciji, letos pa pri soustvarjanju tega mednarodnega dogodka sodeluje že 120 držav. Na ta dan širom sveta, v več kot 700 mestih, potekajo razni glasbeni dogodki. Namen iniciative je jasen: glasbenikom dajte več prostora, poslušalcem pa več glasbe.

Mednarodni iniciativi Fête de la Musique se pridružujeta tako slovenska kot tudi štajerska prestolnica. Samo v Ljubljani poteka današnje praznovanje na več kot 18 lokacijah z raznoliko ponudbo brezplačne glasbe na prostem. Takoj zdaj pa se lahko odpravite na ljubljansko trnovsko nabrežje, kjer že poteka nabrežni RŠ krožek z ekipo oddaje Riddim Operator, dvojcem oddaje Alarma in DJ Tetsuo. Na spletni strani Radia Študent lahko najdete spletno povezavo do uradne strani Praznika glasbe, kjer boste našli več informacij o dogajanju.

Na drugi strani glasbenega spektra pa ne smemo zanemariti pristne domače-goveje-pop-turbo-ekstra-folk muske. V Pritličju bo ob 21. uri potekal pogovor o spontani perverziji slovenske domače glasbe z naslovom Mama, ti si mója. Tematika pogovora bo razbiranje perverzije v moralizmu glasbe, ki jo ponavadi lahko slišite z odrov vaških veselic.

Zvečer bo potekala predstavitev nove številke revije ustvarjalcev sodobnih gledaliških in filmskih praks Adepta, v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Pogovarjali smo se s članom uredniškega odbora, Jakobom Ribičem.

 

IZJAVA

 

Predstavitev revije bo potekala danes. Zanimalo nas je kje, kdaj in kako bo potekal dogodek ter kakšni so dolgoročni cilji revije Adept in njegovih sodelavcev.

 

IZJAVA

 

Kulturne novice je pripravila Mojca.

PRAZNIK GLASBE (http://praznikglasbe.si/?page_id=12)

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.