Kognitarci iz Jugoslavije

Kulturna ali glasbena novica
Razstava
24. 11. 2016 - 15.10

Založba Maska je izdala novo delo slavnega italijanskega marksista Franca Berardija – Bifa, in sicer gre za izvirno dvojezično monografijo Kognitarci in semiokapital. Predstavitev dela se je zgodila danes ob 13-ih v seminarju Muzeja sodobne umetnosti. Berardi v delu nadaljuje svoja razmišljanja o kognitariatu kot specifični obliki prekariata, delno pa razmišlja tudi o možnih rešitvah za prekinjanje starih paradigem. O sami vsebini smo povprašali urednico knjige in odgovorno urednico Maske Amelio Kraigher:

*Izjava se nahaja v posnetku.

V sklopu Slovenskega knjižnega sejma je imel Berardi včeraj tudi predavanje na temo finančnega nasilja in družbenega osiromašenja. V grobem je pogovor tekel o neoliberarni agresiji proti evropski blaginji.

Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti bosta danes organizirala predavanje umetnostnega zgodovinarja, kustosa in avtorja Ješe Denegrija, ki bo govoril o umetnosti osemdesetih v jugoslovanskem kulturnem prostoru. Predavanje je del projekta Osemdeseta, ki sestoji iz treh razstav in več diskurzov. Več o širšem okviru projekta nam bo povedala kustosinja Adela Železnik:

*Izjava se nahaja v posnetku.

Povprašali smo jo tudi o razlogu za izbor tega specifičnega časovnega obdobja v zgodovini Jugoslavije.

*Izjava se nahaja v posnetku.

Novice je pripravil Benjamin Zajc pod zaspanim očesom Tadeja Meserka.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.