Kulturni dogodki doma in po svetu

Oddaja
21. 5. 2012 - 14.15

Ob 21. uri bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana premiera solo plesne predstave Ups, ki jo bo uprizorila poljska koreografinja Anita Wach, za režijo pa je poskrbel Bojan Jablanovec. Predstava se sprašuje o mehanizmu napake, ki se zgodi, ne da bi jo lahko pojasnili, istočasno pa je sam problem napake postavljen na makronivo družbe in v celoti aktualiziran. O tem, kje se je zgodila napaka oziroma kdo jo bo odpravil, smo se pogovarjali z režiserjem Bojanom Jablanovcem:

V Španskih borcih bo ob 17. uri okrogla miza o filmu Archeo režiserja Jana Cvitkoviča, po predavanju pa bo sledila dobrodelna dražba predmetov, povezanih s filmom. Na okrogli mizi bodo sodelovali nekdanji predstavniki otroškega parlamenta in člani Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Različne odkupne predmete pa so prispevali ustvarjalci Majda Kne, Damir Avdić, Mitja Ličen, Tomaž Šalamun in drugi. Jedrt Jež Furlan, ki je odgovorna za promocijo filma, nam bo skušala pojasniti, ali gre pri okrogli mizi, kjer sodelujejo mladostniki, in dražbi, ki je namenjena otrokom v težavah, za logično nadaljevanje filma:

 

Še novička iz tujine: nocoj bo v Moskvi Dragan Živadinov v sklopu postgravitacijske umetnosti uprizoril 50-urno predstavo. Kje, v sklopu česa in kaj bo osrednje vodilo, nam bo povedal avtor performansa:

 

Izjava je v posnetku oddaje.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.