Kulturni poziv

Kulturna ali glasbena novica
poziv
23. 10. 2014 - 14.15

Na Ministrstvu za kulturo so nedavno objavili Javno povabilo k sodelovanju v trajnem dialogu z nevladnimi organizacijami ter samozaposlenimi v kulturi. Gre za oblikovanje dveh delovnih oziroma projektnih skupin, ki sta se pričeli formirati pred nekaj leti z namenom rednejše in sistemsko urejene komunikacije med nevladnimi organizacijami s področja kulture in samozaposlenimi v kulturi z Ministrstvom za kulturo. Vodja Sektorja za umetnost na Ministrstvu za kulturo Biserka Močnik nam bo povedala več o sestavi skupin in kako je delo potekalo do sedaj:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Preseneča sicer sprememba postopka imenovanja članov skupin, saj je sedaj predvideno, da člane skupin potrjuje ministrstvo in ne same nevladne organizacije in posamezniki, aktivni na področju kulture, kot se je to dogajalo v zadnjem pozivu. Ker je bilo o spremembah postopka v preteklosti že nekaj govora in so krovne organizacije s področja kulture pozitivno sprejele spremembo, po kateri same odločajo o izboru lastnega predstavnika, se pojavlja vprašanje, zakaj je bil postopek ponovno spremenjen. Čemu je prišlo do sprememb postopka izbora oziroma zakaj se nevladnim organizacijam ne prepušča, da same izbirajo svoje predstavnike, nam bo pojasnila Močnikova:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Postopek je sedaj formalno zasnovan kot poziv, da nevladne organizacije predlagajo svoje predstavnike, a ministrstvo v končni fazi odloči, kdo bo v skupinah dejansko sodeloval. Za komentar k trenutnemu postopku in pojasnila razvoja postopka smo prosili direktorja Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Gorana Forbicija:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje

Forbici dodaja tudi, da bodo na ministrstvo v kratkem naslovili pismo, v katerem bodo pozvali k spremembi postopkov in ponovnemu uvajanju preteklih mehanizmov vzpostavljanja dialoga, saj upajo, da se bodo ohranile prakse, s katerimi so se v preteklosti strinjali vsi.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness