Matilda Buns, Zakon in Moč

Kulturna ali glasbena novica
Matilda Buns - Tatovi podob - foto Nada Zgank
14. 9. 2017 - 15.10

Pred vrata oblasti sta se v začetku tega tedna vrnila Zakon in Moč. Natančneje njuni kopiji, restavrirana originala pa bosta razstavljena v primernih klimatskih pogojih.

Pred protokolarnim vhodom v predsedniško palačo tako kipa dunajskega arhitekta Josipa Beyerja znova opravljata vratarske naloge.

Na drugi strani mesta in oblasti skupina Feminalz v sklopu večera Tatovi podob premierno predstavlja tehnoburleskni performans Matilda Buns in njene žemljice. Kaj je tehnoburleska, njihova tiskovna predstavnica Sabina Potočki:

 

izjava

 

Kolektiv Feminalz sicer že več let razvija in raziskuje »feministično-postdramsko-burlesko«. Več o kolektivu zopet Potočki:

 

izjava

 

Matilda Buns je sicer umetniško ime Urške Vohar. V svojem prvem samostojnem projektu želi Matilda pojme, ki jo trenutno vznemirjajo, natančno preučiti, prežvečiti in izbljuvati v performans, ki bo na ta način pričal o svetu, ki ga trenutno naseljuje. Več o liku Matilde Buns nam pove Potočki:

 

izjava

 

Performans si bo premierno, za ceno petih evrov, mogoče ogledati danes ob 21. uri v klubu Gromka na Metelkovi. Ponovitvi bosta sledili 14. oktobra in 16. novembra.

 

Za tiste, ki bi bili raje interpelirani v buržoazno kulturo in zavest, pa Ivo Svetina, predsednik Društva slovenskih pisateljev in pesnik, danes ob 18. uri ponuja osebno obarvano vodstvo po Narodni galeriji.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness