Od flasha do trasha

Kulturna ali glasbena novica
29. 12. 2016 - 15.10

Dobro jutro vsem zapoznelim zaspancem! V današnje jutro se žal ni prebudil žametni glas te budnice Debbie Reynolds. Debbie Reynolds, igralka, pevka, humanitarka in še kaj se je proslavila s svojimi pojočimi in igrivimi vlogami v filmih, kot so Singin' in the Rain , The Affairs of Dobbie Gillis, Tammy and the Bachelor in tako naprej. Slednji film je zvezdnico izstrelil tudi v glasbene vode: naslovna pesem Tammy se je zavihtela na vrh glasbenih lestvic in sprožila izdajo prvega albuma Debbie Reynolds z nadvse domiselnim naslovom - Debbie. Smrt 84-letne Reynolds, matere nedavno preminule Carrie Fisher, naj bi smrt hčere tako pretresla, da je življenje postalo nevzdržno. »Pogrešam jo in spet hočem biti z njo,« naj bi rekla hollywoodska diva, če povzamemo Los Angeles Times. Želja se ji je izpolnila.

***

Iz lepega in čistega Hollywooda pa se selimo v grd in umazan Maribor. Po ulicah Maribora je v včerajšnjem Interesnem safariju romunski umetnik Daniel Djamo zbiral naključne predmete. Da ne bo pomote, ti najdeni predmeti so smeti. Smeti bodo postale umetnost v januarski instalaciji, o kateri je avtor povedal sledeče:

izjava

Če se vam januarska prihodnost zdi preveč oddaljena, si lahko v bližnji prihodnosti ogledate predstavitev umetnikovega dosedanjega opusa. Jutri bo Djamo v Guest Roomu  Pekarne Magdalenske mreže v Mariboru predstavil svoj dosedanji umetniški opus, ki ga je opisal:

izjava

Če ne prej, se vidimo in slišimo leta 2028, štiri leta po razpadu Evropske unije - če je verjeti Djamu. V kolikor se vam tudi to zdi premalo bedno, zavijte na mariborski Grajski trg, kjer Vetrinjski dvor ob 19.00 prireja Ano Mrzlo: Suroveža - srednjeveško ulično burko, polno ognja in žara. Grda, umazana in vulgarna Barabba in Sambuca bosta v interakciji z gledalci soustvarjala burke.

Skozi blišč in bedo Kulturnih novic vas je danes peljal vajenec Mateo.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness