Petek v pričakovanju vikenda

Kulturna ali glasbena novica
23. 12. 2016 - 15.10

Samo še dvakrat gremo spat pa ... bo nedelja. Dan, ki se ga veselijo tako mali kot veliki otroci. Jezus bi upihnil že 2016. svečko, če bi se zares rodil na ta dan.  No, pa tudi kokakolin  bradatež v rdečem se bo splazil v naša stanovanja in nam pod božičnim dreveščkom pustil darila, če smo bili čez leto dovolj pridni. Danes pa je še vedno petek, zato si poglejmo, s čim si lahko popestrimo nocojšnji večer.

V Križevniški cerkvi bo ob 20. uri zvečer uprizorjena prva tradicionalno netradicionalna polnočnica. Čeprav se dogodek lahko bere kot še ena izmed krščanskih božičnih polnočnic, smo o dramaturškem poteku in o izbiri prostora dogodka povprašali Niko Gabrovšek iz društva Ljud, ki polnočnico tudi pripravlja.

IZJAVA

Če je vaš božič manj versko obarvan, lahko namesto Jezusovega rojstva praznujete 10 let stand-up scene v Sloveniji. Nekaj besed o stand-up dogajanju na slovenskih tleh in o današnjem tretjem dogodku v sklopu praznovanja okrogle obletnice je povedal Andrej Težak iz Ceha za smeh.

IZJAVA

Preden v nedeljo upihnete še zadnjo adventno svečko, se lahko skupaj z Lucijo Ćirović, Jernejem Celcem in Matkom Žerjalčem v 10ka klubu smeha ob 20.30 nasmejite do solz in jim pomagate upihniti rojstnodnevno svečko.

Sedaj pa k malo bolj resnim temam. Preden vašo pozornost popolnoma prevzame praznično veselje, vas v Rog vabi Inštitut za delavske študije na popoldne, posvečeno Michelu Foucaultu. O biopolitiki, njenih teoretskih priložnostih in omejitvah se bodo pogovarjali Matija Jan, Aljaž Župančič in Robert Bobnič. O teoriji biopolitike ter interpretaciji Foucaulta smo povprašali Matijo Jana.

IZJAVA

V ponedeljek bomo po zahvali državnega praznika lahko preždeli na domačih kavčih. Da bodo imeli dela prost dan tudi politiki, se bo zvečer v Cankarjevem domu odvila državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter 25. obletnici sprejema Ustave Republike Slovenije. Ker je družba zaključena, imate vi privilegij, da si jo ogledate z udobnih domačih stolov na prvem programu RTV.

Kulturne novičke je pripravila vajenka Mojca, ki vam vsem skupaj z mentorjem Domnom želi vesele in debele praznike.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness