PRIJATELIZACIJA NOVIC

Kulturna ali glasbena novica
23. 10. 2015 - 15.10

POVRŠINA // ODPOR, heterogeni umetniški dogodek, bo jutri ob 20-ih posegel v površino in prostor gradu Cmurek. Pri tem pa ni nepomembno, da je od leta 1145 grad večkrat zamenjal svojo namembnost. S tem tudi zgodovinske kontekste in režime oblasti, ki se vpisujejo v samo arhitekturo prostora in v njej vztrajajo kot površine, nekakšne sočasnosti, s katerimi je soočen vsak novi poskus posega, vsaka nova praksa. Kot nekakšen odpor eklektične celote, monolita, ki grozi, da bo izvrgel novo prakso kot tujek, tokrat preti tudi dogodku POVRŠINA//ODPOR. Govori kurator Domen Ograjenšek.

* Izjava se nahaja v posnetku.

Dogodek se bo spoprijemal s površino skozi različne umetniške prakse ter nanizal umetniška dela Žive Božičnik Rebec in Tiborja Hajasa, literarno branje Uroša Praha in glasbeni program Mihe Šajina ob spremljavi videoprojekcije. ***Iz Ljubljane bo jutri ob 18-ih iz Tivolija organiziran prevoz z avtobusom, ki se bo vrnil po koncu dogodka.

* Izjava se nahaja v posnetku.

 

Mestna občina Ljubljana je maja začela z akcijo Človek čuvaj svoje mesto, s čimer želijo skozi poostren nadzor opozoriti na škodljivost vandalizma, ki ga razumejo kot uničenje lastnine. Med slednje pa kakopak umestijo tudi popisane fasade in grafite, saj naj bi zmanjševali občutek varnosti. Iniiciativa to je/ni vandalizem platforme Danes je nov dan se sprašuje, o kakšni varnosti govorimo in za koga. Akcijo Človek čuvaj svoje mesto želi zagrabiti na njeni nevralgični točki, na definiciji vandalizma. Govori članica kolektiva Nika Mahnič.

* Izjava se nahaja v posnetku.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.