Raznosortno gverilstvo

Kulturna ali glasbena novica
27. 5. 2015 - 15.15

Dragi poslušalci, drage poslušalke – napnite čute, ki nimajo s svetlobo absolutno nobene veze, in nevednost, ki vlada nad vašimi čuti, razbijte pod informativno lučjo, ki je naša birokratska rubrika, poimenovana kulturne novice. Tokrat bomo nevednemu ljudstvu, katerega del ste tudi vi, razodeli nekaj informacij o Svetlobni gverili – en mesec trajajočim dogodkom, ki se pričenja danes. Kdaj se konča, si s pogledom na koledar z uporabo matematičnih veščin, ki gotovo niso visoko razvite, razjasnite sami.

Kakorkoli – vprašanje, ki v tem trenutku po nujnosti kroži prek vaših vedno jasnejših misli, se glasi: Kaj je ta prireditev, ki teče že deveto leto zapored in nosi ime Svetlobna gverila? Problem namesto vas zjasni kuratorka dogodka Katarina Mirovič.
Izjava je dostopna na posnetku.

Naslednje vaša zahteva je, da vam objasnimo, kakšen bo program prireditve. Tega na vašo žalost in našo brezsramno lenobo ne bomo storili – informacije o nedvomno obsežnem programu si priskrbite na internetu, ki ga za razliko od vaše naravne matematične zmožnosti posedujete, ker živite v enaindvajsetem stoletju.

Bomo pa zato uslužni s podatki o temi letošnje prireditve. Ta je namreč podobna vaši trenutni vednosti, kar nas neizmerno zabava. Gre za negacijo svetlobe – za temo - in, kot ste morda uganili ali že uspeli prebrati na internetu ter s tem negirali nadaljnji smisel celotne rubrike, njeno povezavo z opozicijo med realnostjo in fikcijo. Pa si ob tem vseeno želite še kak primer tega, kar utegnete zreti v naslednjem mesecu? Le naši razsvetljeni usmiljenosti ste lahko hvaležni, da vam bo podan tudi ta!
Izjava je dostopna na posnetku.

Želite dodatne jasnine – no dobro – za konec dobite še kratek opis zadnjega, po mnenju in številnih omembah, podanih s strani kuratorke, najpomembnejši odsek programa.
Izjava je dostopna na posnetku.

Za konec? No, zlagali smo se z namenom, da ob radijskem sprejemniku obdržimo le tiste najbolj vednosti željne. Ostajajoč v navezavi na tematiko gverile, spreminjajoč svetlobno taktiko v rabo ideološkega aparata, poimenovanega gledališče, vam obelodanjamo, da se danes v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča v okviru festivala PRELET ob 21.00 izvaja predstava Kje pa je revolucija raja? Režiser Borut Šaparović je v predstavi obdelal temo protislovij današnje družbe in domnevno hipokrizijo in licemerstvo, vezana na zločinsko zveličevanje denarja. Tokrat res zaključujemo, in sicer z glasbenim izsekom iz multimedijskega projekta s predstavi istovetnim imenom v izvedbi Montažstroj iz Zagreba.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness