REFORMIRANE NAGRADE IN OBLAST V ARHITEKTURI

Kulturna ali glasbena novica
20. 9. 2017 - 15.10

Poslanci so potrdili novi zakon o Prešernovih nagradah. Mnoge težave z dolgo tradicijo bodo po novem rešene z uvedbo večjega števila strokovnih žirij. Končno pa lahko pričakujemo tudi večje število žirantk in nagrajenk.

Jutri se bo med 10. in 16. uro v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje Ljubljana odvil mednarodni simpozij z naslovom O oblasti v arhitekturi: materialistična perspektiva. Svoje prispevke bodo predstavila zveneča imena: Mladen Dolar, Hilde Heynen, Teresa Stoppani in Sven-Olov Wallenstein. Več o vsebini simpozija pove organizatorka Mateja Kurir:

izjava

Že danes zvečer ob šesti uri pa se lahko udeležite pogovora z Wallensteinom v Trubarjevi hiši literature. Ta švedski filozof, sicer pomemben teoretik arhitekture, se med drugim ukvarja z ideologijo v arhitekturi, odnosom biopolitičnega dispozitiva in moderne arhitekture ter recepcijo arhitekture v kritični teoriji. Več o njegovem delu Mateja Kurir:

izjava

Lansko leto pa je pri založbi Praznine izšla tudi njegova knjiga o švedskem arhitektu Miesu van der Roheju z naslovom Miesove tišine. Več o knjigi Kurir:

izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness