Solidarnost, ne dobrodelnost

Kulturna ali glasbena novica
20. 6. 2017 - 15.10

Danes je svetovni dan beguncev. V kulturnih novičkah ga bomo obeležili z namigom za ogled kratkega dokumentarnega filma Solidarity, not Charity, ki ga je ob spremljanju begunskega vala skozi Slovenijo posnela fotografinja Manca Juvan. Z njo smo se pogovarjali tudi o ideji za nastajanje filma in sodelovanju s prostovoljci.

*Izjava

Zanimivo je tudi delo drugih dveh prostovoljk, zlasti Eve, ki skuša sirsko družino iz Turčije spraviti v Slovenijo.

*Izjava

Dolga leta skozi perspektivo osebnih zgodb spremljate tudi vojno v Afganistanu. Kako doživljate dejstvo, da se zdi, da je kriza postala permanentno stanje?

*Izjava
Še pred letom dni so bili časopisi polni pisanja o ograjah in žicah, danes pa se zdi, da nas vse skupaj vznemirja le še Trumpova grožnja v zvezi z zidom v Mehiki. Silva Mežnarić, znana raziskovalka migracij, je takrat opozorila, da bi žica Ljubljančane morala spomniti na okupacijo Ljubljane...

*Izjava

Če vas bo zgornji prispevek navdihnil, da bi si ogledali še kakšno fotografsko razstavo, se sprehodite do Ljubljanskega gradu, kjer razstavljata Arne Hodalič in Katja Bidovec, in sicer s projektom Izginjajoče kulture. Fotografije o ljudstvih, ki še vedno živijo tako kot so pred stoletji, a so po mnenju strokovnjakov zaradi takšnih ali drugačnih razlogov na robu izumrtja, bosta pospremila z enournim predavanjem in vodenim ogledom. Povezavo do filma Solidarity, not Charity pa najdete v prispevku spodaj.

 

Kulturne novice je pripravila Zala.

 

https://www.magnumfoundation.org/mancajuvan/

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.