Vse po starem

Kulturna ali glasbena novica
18. 5. 2016 - 15.15

Festival Ljubljana je dopoldan na tiskovni konferenci v mestni hiši predstavil svojo letošnjo bero dogodkov. Kar velikokrat smo slišali frazo: »Z njimi smo že sodelovali« ali »Gre za predstavo, ki smo jo lahko videli že lani«. Nekaterih pa na srečo ne. Več o programu je povedal Darko Brlek, direktor festivala, ki je osvetlil nekatere vidnejše dogodke, poleg 25-letnice prvega nastopa Vlada Kreslina in muzikala Mamma mia, lanskoletne uspešnice:

*Izjava

Vsekakor ne bomo pozabili na osem predstavnikov sponzorjev, ki so tiskovno konferenco zavlekli s praznimi floskulami, ampak nazadnje vseeno pokazali, da jim gre konec koncev za kulturo:

*Izjava

Se razume. Nenazadnje je njihov proračun izjemno majhen, je izjavil Brlek, tako kot za vse ostale festivale v Ljubljani. Če primerjamo z Drugo godbo, katere proračun se giblje okoli 40 tisočakov, proračun Festivala Ljubljana znaša komaj nekaj okoli 2 milijona evrov.

Kar se tiče uzurpacije mestnega javnega prostora, ki smo mu bili v okolici Križank priča lani, pa pravijo, da se bo to končno spremenilo. Na kakšen način?

*Izjava

Kako to upravičujejo?

*Izjava

Zatorej, dragi občani in občanke. Ponovno nas bo ločil zid. Na tiste, ki imajo privilegije znotraj zidu in vse ostale slehernike, ki želijo živeti normalno življenje, zunaj zidu. Če vas pa moti, da morate iti okoli pol Ljubljane in se eliti umakniti vi, namesto, da bi se ta s svojimi dogodki umaknila a primerno tiho prizorišče, kot je recimo Ljubljanski grad, vam pa ljubi župan - ki je iz tiskovne konference odšel po dveh minutah - sporoča sledeče:

*Izjava

Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness