Why did the chicken cross the road

Kulturna ali glasbena novica

Cenjeno poslušalstvo – živeli in dobrodošli !

Za danes si kar naostrite podplate, našpičite ušesa, spucajte očala ali snajperje in se pripravite predvsem na maraton uberzanimivih predavanj. Za konec in poslastico si boste lahko prižgali olimpijski ogenj ali po naše - čik, na Metelkovi.

Andiamo. Prva naša postaja je Besedna postaja in to v Modri sobi na Filozofski fakulteti, kjer se bo odvil pogovor o prostoru. Prostor, ki določa. Prostor, ki osvobaja. Prostor upora, prostor boja. In tako dalje. S temami prostora se bomo spoprijemali s pomočjo treh ljubljanskih iniciativ: Onkraj gradbišča, Tovarna Rog in Stanovanjska zadruga Zadrugator. Vabljeni torej na Filozofsko fakulteto, peto nadstropje ob petih popoldne.

Zatem lahko vsi skupaj skočimo na popoldansko pivo do Pritličja, kjer bo ob 18. uri potekal pogovor o teoriji spola. Pogovarjali se bodo Roman Kuhar, Tadej Troha in Nika Kovač. Pogovor bo vodil Luka Volk, ki nam je tudi povedal nekaj več o dogodku:

izjava

Če pa vas vprašanje drugega spola - žensk zanima iz malo bolj obskurnega zornega kota, lahko pokukate v prostore Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova, kjer bo ob isti uri potekalo predavanje Matevža Koširja. Naslov predavanja je, verjeli ali ne, Ženske in prostozidarstvo. Predstavljena bo zgodovina in različne oblike t.i. »ženskega prostozidarstva«, torej masonski in »ko-masonski« redovi, ki so imeli žensko članstvo. Še Kubrick bi bil ponosen.

Dalje: če ob ene 19. uri še zagreti in entuziastični nadaljujemo do Aškerčeve 2 in tam stoječega Društva študentov primerjalne književnosti, bomo nabasali na film Turneja režiserja Gorana Markovića. Prostor: Bosna in Hercegovina. Leto: 1993. Tematika: vojna, beg, pogum in upor. Gost: Muanis Sinanović.

Ob 20. uri pa se pripravite na strateško razcepitev sil, in to na dveh frontah:

Prva nighttime postaja: Postaja DIVA predstavlja III – kuriran video program v okviru sekcije Kino-integral in na povabilo društva Kraken. Lokacija: Slovenska Kinoteka. Pripravite se. Program sestavlja 17 video del, ki so razporejena v tri vsebinske sklope: Iz analognega v digitalno; Od spomina k fikciji; in Od vtisa do odklona.

Naša druga fronta oziroma zadnja nočna postaja pa je, kot rečeno, Metelkova, konkretneje galerija Alkatraz, kjer nas poleg omenjenega čika čaka razstava "Trk" umetnikov Eriza Morena in Valerie Wolf Gang. Tematika: umetniki, tujina. Umetniki v tujini. Andiamo tutti, andiamo frutti.

Prosto gre zidarit - Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

o čem audi TT ne razpravlja? enkrat o knjigah, drugič o slovenski politiki in televiziji, tretjič o migrantih, četrtič o spolu - kaj če bi TT-ju odprli kanal?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness