Never did no harm

Oddaja
12. 4. 2017 - 20.00

Q: "A leteči pilot postaja glasbena oddaja?"

A: "Yes with a but." Lahko tudi "No with an although."

Eno najpomembnejših spoznanj priprave oddaje Leteči pilot na daljavo je ta, da časa ne zavzame sama priprava skripte oz. konkretnih mislih v radiofonični obliki. To sem nekoč mislil. Ne, research, ure in ure brskanja po katalogih starih letalskih brošur in oglasov za videorekorderjev iz devetdesetih, večkratno branje monografij o zgodovini bančništva v ZDA in prvih sto strani Arheologije vednosti, to je jebo in v danih okoliščinah kratkomalo nemogoče. Vse ostalo nekako gre, sploh če človek ima dolgočasno službo. Celo oddajo lahko pišem v glavi, medtem ko bulim v zrak osem ur na dan. Good to know. Medtem pa Vilarjev znameniti študij zgodovinskih cen zlata že od junija, ko sem ga načel na čezoceanskem letu, nabere prah na nočni omari.

Popularna glasba je torej najbolj priročen input, ki ga imam trenutno. Poslušam jo lahko v avtu in med kosilom. Ali na slušalkah, medtem ko doma gledajo Survivor: Game Changers... preveč na glas, kajpak. Tako je tudi edina konkretnost, preko katere lahko dostopam do prikazov (potrošniške) družbe in (potrošniške) kulture v vsej njuni vznemirljivi kompleksnosti. Tovrstni prikazi ostajajo naš cilj, in mislim, da ga je kar nekaj letošnjih oddaj, ki so kot izhodišče vzele glasbo, dosegalo. Saj vem, in mene tudi moti... saj ni nič per se narobe s tem, da bi bila "glasbena" oddaja, ali pa npr. "teoretska" oddaja, problem je, da kot ena ali druga bi postala, ali v prvem primeru kar postaja, enolična. I'm working on it, torej. Until then, please bear with me. And thanks for your support.

With that being said, današnja oddaja bo zgolj plejlista s kratkim uvodom. A ta uvod, dasiravno je kratek, ni kar tako. Kul bo, saj boste videli.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness