Mike Hentz, Cirkulacija 2 at al: Klima: Nedekadentni koncert?

Oddaja
13. 6. 2016 - 23.00

V sredo, 1.6.2016 ob 21.00 uri, se je v Cirkulacijo 2 (Tobačna Ljubljana) zgodil vrhunec performativnega segmenta Klima, v katerem so se sodelujoči poprimili za instrumente in odigrali pravi koncert z dodatki!

Predvideni naslovi zaključnega večera Klime: Nedekadentni performens, Trije teddybearji in miss Biggy, Trije dandybearji in kraljica Avi. Na koncu smo ostali brez naslova. Koncert bo potekal pod taktirko Mikea Hentza, ameriško-švicarskega umetnika živečega v Nemčiji, že drugič gostujočega v projektih Cirkulacije 2.

Struktura:
– “dolgčas” – uvodni predkoncertni ambient
– “raziskava, razvoj, ekstaza” – koncert
– “dodo dada” – dodatek z interakcijo

Sodelujoči: Sir Mike, Kraljica Avi, Boštjan Veliki in Boštjan Mali, Tovarišć Štefan ter Baron Kurosavski.  Vsak od njih na svojih omiljenih tipkalih, brenkalih, trobilih…

***

Zvočna in vizualna podoba v veliki meri zajema iz posnetkov in rekvizitov zajetih v preteklem tednu, ko je potekala  t.i. klavzura – skupinska delavnica za devet udeležencev, ki jo je vodil Mike Hentz, med drugimi pa so sodelovali: Iva Tratnik, Boštjan Leskovšek, Boštjan Čadež, Stefan Doepner in Borut Savski.

Projekt Klima: Dekadenca je potekal na presečišču mnogih umetniških polj in jih še dodatno zapletel z drugimi področji, tako da je nastala prava intermedijalna prepletenka, ki pa je mnogo bliže življenju, kot pa je to v primeru siceršnjih umetniških praks.

Kaj torej je dekadenca? Izhodiščna misel, da je to oznaka  za družbeni razpad, torej za nekaj negativnega, je dobila nasprotno misel, da je to historična oznaka za umetniško obdobje bohemov 19.  stoletja, ki so združili eksces in znanje – v neke vrste subkulturo – kar lahko štejemo kot pozitivno. Na kateri strani je torej dekadenca? In na kateri strani je cinizem? Na strani bogatih ali revnih?

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.