Borisova javljanja – predstavitev

V luči napovedane palestinske prošnje za priznanje palestinske države kot polnopravne članice Združenih narodov ali vsaj kot članice opazovalke in posledičnega glasovanja v ZN se je novinar Radia Študent Boris Vasev odpravil v Gazo, od koder se bo v naslednjih dveh tednih javljal v informativni program RŠ.

Poleg tega bo na pričujoči spletni podstrani ob pomoči spletne redakcije RŠ objavljal kratke videoposnetke z razmišljanji o dogajanju v Gazi. V svetovnih, tudi slovenskih medijih, je ta blokiran del Palestine ob Sredozemskem morju, omenjana zgolj v kontekstu nasilja, preštevanja žrtev, napadov izraelske vojske, konflikta med različnimi palestinskimi političnimi silami, izraelske blokade in posledičnega vsesplošnega pomanjkanja. To je pripeljalo do desensitivizacije svetovne javnosti glede situacije v Gazi in nesposobnosti povezovanja resničnih obrazov z medijskimi zgodbami. Namen te podstrani je tako skušati Gazo in njene prebivalce svojim obiskovalcem in zainteresirani javnosti približati ter postaviti medijsko poročanje v življenjski kontekst, ki bi omogočal njegovo popolnejše razumevanje. Posebej je treba izpostaviti, da namen tukaj objavljenih prispevkov nikakor ni prikazati razmer v Gazi kot normalne in sprejemljive.

Podstran old.radiostudent.si/gaza je sicer nastala decembra lani, ko se je v Gazo odpravil sodelavec Radia Študent in novinar Mladine Erik Valenčič, sedanja odprava pa jo želi nadgraditi z video vsebinami in v tem, kot kaže, ključnem momentu Gazo še bolj približati domači javnosti.

Boris v Gazi


Leave a Reply