Romana Tomc

Okrogla miza, intervju ali pogovor
10. 10. 2017 - 18.00

Devet delovnih dni do predsedniških volitev, devet kandidatov in kandidatk. S pričujočim intervjujem otvarjamo serijo predvolilnih intervjujev, ki vam jih bomo dozirali s frekvenco enega na dan.

Pogovarjamo se z Romano Tomc, kandidatko Slovenske demokratske stranke. Romana Tomc je poslanka Evropskega parlamenta, kjer je podpredsednica odbora za odnose z Japonsko in članica odbora za zaposlovanje in socialne zadeve ter preiskovalnega odbora za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava EU, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom ter davčno utajo. Med letoma 2011 in 2014 je bila poslanka in podpredsednica Državnega zbora. V tem času je bila članica več odborov in skupin, med drugim predsednica Skupine za prijateljstvo z Izraelom in članica Skupine za prijateljstvo z Iranom.

V intervjuju smo se pogovarjali o postopanju države v času prihoda migrantov, o pozicioniranju Slovenije znotraj Evropske unije in povezovanju z Višegrajsko skupino ter o odnosih s Hrvaško ter Rusijo. Začenjamo pa z vprašanjem, zakaj premik iz Evropskega parlamenta v državno politiko.

 

 

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness