Britoff CETA

Aktualno-politična novica
Nizko-orbitni ionski top
25. 10. 2016 - 8.05
 / BritOFF

ob 8:05

Valonijski parlament je zavrnil podpis prostotrgovinskega sporazuma s Kanado. Tako bo podpis sporazuma, ki je bil načrtovan v četrtek prestavljen. Belgijski premier je izjavil, da jih je valonijski parlament pustil na cedilu. Do ponedeljka so imeli rok za sprejetje odločitve. Iz valonijskega parlamenta so se odzvali, da ne bodo sprejemali odločitev pod ultimatom.

Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je vsem obsojencem na smrt znižal kazni v dosmrtni zapor. Obtožencev je bilo več kot 2700, Kenija pa ni sodno usmrtila obsojenca že skoraj tri desetletja. Poleg znižanja kazni je Kenyatta tudi oprostil 102 zapornika.

Evropski proizvajalci avtomobilov so uspešno izlobirali luknje v predlogu regulacije na ravni EU. Te jim bodo omogočile, da se bodo za do 50 odstotkov povišale dovoljene meje emisij. Avtomobilska industrija je na podlagi napake pri meritvi želela dvigniti dovoljeno raven emisij za 300 odstotkov. Regulacija se bo na ravni EU sprejemla čez dober mesec, večina držav članic pa naj bi se s 50 % dvigom strinjala. Neketare države, proizvajalke avtomobilov so že zaprosile za zamik roka, do katerega morajo v državno zakonodajo prevesti to evropsko direktivo.

Pravila za lobiste in prebivalce niso enaka. Na Kitajskem nameravajo uvesti sistem, ki bi ocenjeval lepo vedenje državljanov. Vladni program, ki naj bi bil uveden leta 2020 se imenuje Internet Plus, bo na enem mestu zbiral vse podatke o posameznikih in podjetjih, od prekrškov do spletnega komentiranja. Na podlagi zbranih podatkov in pridobljenih ocen bi nato Komunistična Partija odločala o dodatnih inšpekcijah, ali pa na primer o dodeljenih hotelskih sobah. Komunistična partija želi s tem dvigniti stopnjo iskrenosti v državi in harmonijo socialistične družbe.

 

ob 10:05

Čez dva dni bo luč sveta ugledala nova kripto valuta zcash. Za vse, ki vam ni uspelo biti zraven ob začetkih bitcoina, in se počutite izigrani, imate novo priložnost.

V Veliki Britaniji se nadaljuje boj za neizročitev hekerja Laurieja Love-a Združenim Državam Amerike. Drugi britanski hekerji pa so naprogramirali sodnika, ki ga poganja umetna inteligenca. V 80 odstotkih sodb se je strinjal s človeškim sodnikom.

Zaključujemo pa z Denial of Service napadom, krajše DoS, ki je ob koncu prejšnjega tedna prizadel večjega ponudnika domenskih storitev v ZDA - Dyn. Preprečevalci storitve spletnim strežnikom naenkrat pošljejo toliko zahtevkov, da se strežnik sesuje. Gre za usklajeno delovanje velikega števila prebivalcev po uradni klasifikaciji temnejše strani medmrežja.

Prej kot za napad bi lahko rekli, da je šlo za spletni protest. Haktivisti so namreč protestirali proti pritiskom ZDA, ki je Ekvador prisilila, da Julianu Assangu omeji dostop do spleta. Assange namreč redno izdaja spletno pošto ameriške predsedniške kandidtake Hillary Clinton, najbolj inkriminirajočo pošto pa naj bi imel prihranjeno za tik pred volitvami.

Protest je za 6 ur v treh valovih onemogočal dostop do velikih portalov, kakršni so twitter, New York Times, Reddit in Spotify. Probleme z delovanjem sta imela tudi Amazon in github. Organizacija Wikileaks je podpornike prek twitterja prosila, naj prenehajo z napadom.

Administracija ZDA se je na napad odzvala ostro. Forenzične ekipe, naj bi že preiskovale sledi, ki so jih haktivisti pustili za sabo.

ionski topDDoS napad ny Dyn

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

so prstni odtisi barabe? hahahahahahhaha

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness