Britoff mladih in slonov

Aktualno-politična novica
12. 8. 2017 - 12.00
 / BritOFF

Danes obeležujemo mednarodni dan mladih in svetovni dan slonov. Prvega praznujemo dobrih 16 let po naročilu OZN, drugega šele petič po zaslugi Fundacije za ponovno uvedbo slonov na Tajskem. Sovpadanje praznikov je zgolj naključje. 

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj preko družbenega omrežja Twitter sporočil, da so ZDA "lock and loaded" oziroma oborožene in pripravljene, da prinesejo prosti trg še na severni del korejskega polotoka. Trenutno jabolko spora naj bi bila ameriška "kolonija" Guam, ki da mu Kim Jong Un grozi z orožjem. O Severni Koreji je ameriški predsednik v telefonskem pogovoru spregovoril tudi s kitajskim kolegom Xi Jinpingom, ki se je strinjal s sankcijami Varnostnega sveta proti Severni Koreji. Do telefonskega pogovora pa mu ni bilo v primeru venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, ki je menda želel popraviti bilateralne odnose. Trump mu je zabrusil, da se ne bo pogovarjal z njim dokler se ne bo naučil demokracije in da ne izključuje vojaške invazije v Venezueli. 

V Barceloni se je nekaj sto prebivalcev danes zbralo na mestni plaži ter protestiralo proti nenadzorovani rasti števila turistov v mestu in okolici. Današnji protest v Barceloni je pripravila skupina lokalcev s sloganom "Dobimo plažo nazaj". Protest je le še eden v nizu protestov proti gentrifikaciji in težavam, ki jih pozvroča nepremišljena turistična politika te španske atrakcije. 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness