Jusuf BritOFF

Oddaja
27. 8. 2016 - 10.00
 / BritOFF

Mesec po razpadu prejšnje vlade, je tunizijski parlamet prepričljivo izglasoval zaupnico novi vladi narodne enotnosti. Sedmi predsednik vlade v zadnjih šestih letih, Youssef Chahed, je v nagovoru opozoril na potrebo po politiki varčevanja, ki bo vključevala odpuščanje delavcev v javnem sektorju in višanje davkov, če ne pride do izboljšanja gospodarskega stanja do naslednjega leta. 40-letnik se bo tako poskusil izogniti usodi svojega predhodnika Habiba Essida, ki je bil primoran zapustiti mesto premierja zaradi nezmožnosti implementiranja ekonomskih reform

Da na jugu celine kljub vse pogostejšim protestom ne bo prišlo do t.i. arabske pomladi pa poudarja 92-letni predsednik Zimbabveja Robert Mugabe. Zadnje v nizu demonstracij, ki zahtevajo reformo volilnega sistema, ki bi onemogočal ponovno kandidaturo aktualnemu predsedniku, je z vodnimi topovi in solzivcem prekinila policija, kljub odločitvi vrhovnega sodišča o legalnosti zborovanja. 

Dan po odločitvi kenijskega ministra za šport Hassana Waria Arera o razpustitvi tamkajšnjega olimpijskega komiteja, je policija aretirala generalnega sekretarja te organizacije Francisa Paula. V Paulovi hiši v Nairobiju je policija našla opremo namenjeno športnikom, ki so se na nedavnih olimpijskih igrah poleg pomanjkanja le-te, spopadali tudi s težavami glede prevoza in nastanitve. Kljub vsem spodrsljajem je kenijska reprezentanca v Riu de Janeiru osvojila rekordnih 13 medalj.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness