Le BritOFF

Oddaja
22. 10. 2016 - 10.00
 / BritOFF

"Ne smemo obupati nad Ceto tik pred ciljem" je na Twitterju skupaj z napovedjo izrednih sestankov s kanadsko ministrico za trgovino Chrystio Freeland in valonskim premierjem Paulom Magnettom zapisal predsednik evropskega parlamenta Martin Schulz. Schulz je po sestankovanju izrazil optimizem, a zaenkrat še vedno nič pa ne kaže, da bi lahko prepričali parlament frankofonske belgijske regije v sprejetje sporazuma. "Po najboljših močeh poskušam pospeševati demokracijo na ravni EU-ja" piše v Schulzevem lastnem opisu oz. t.i. Twitter biu. Spoštovanje odločitev izvoljenih parlamentov očitno ne spada v to kategorijo.

V Parižljah pri Polzeli poteka shod proti hitri cesti Velenje-Šentrupert. Organizatorji dogodka, Združene iniciative Savinjske doline, opozarjajo, da bi predvidena trasa uničila več kot 50 hektarjev kmetijskih zemljišč, poleg kmetijstva pa bi ogrozila tudi nadaljnji razvoj turizma . Protestniki so prepričani, da bi bila t.i. trasa F6 Arja vas-Velenje manj škodljiva in izrazito cenejša trasa. Širše smo omenjeno problematiko na Radiu Študent predstavili že v enem od julijskih OFFsajdov in v Hertz arhitektur #11.

Univerza na Primorskem (UP) je prejela prve tri od dvanajstih začasne odredbe koprskega delovnega sodišča, ki nalagajo rektorju Draganu Marušiču, da mora odpuščenim profesorjem omogočiti pedagoško delo, kot so ga opravljali pred odpovedjo pogodbe. Spomnimo, ob začetku študijskega leta je dvanajst sodelavcev Znanstveno raziskovalnega središča, sicer predavateljev na UP, dobilo odpovedi pogodb o zaposlitvi, bojda zaradi javnega kritiziranja načina vodenja univerze, uradno pa ker naj ne bi mogli imeti istočasno sklenjenih pogodb v na novo ustanovljenem raziskovalnem zavodu in na univerzi. Če Marušič odredbe ne bo upošteval mu grozi 5000 evrov kazni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.