Zemljiški limbo v Ročevnici

Oddaja
Ročevnica pozimi
28. 3. 2017 - 17.00
 / OFFsajd

Svetniška skupina Zagon iz Tržiča sklicuje izredno sejo mestnega sveta. Problem so zemljišča v kraju Ročevnica, ki jih je občina ob koncu osemdesetih let prodala krajanom, v začetku novega tisočletja pa so v denacionalizacijskih postopkih dobila nove lastnike. Denacionalizacijski upravičenci od uporabnikov zemljišč zahtevajo nadomestila ali umik z zemljišč. Glede na to, da gre v večini primerov za starejše prebivalce z nizkimi pokojninami, pa je možnost finančne poravnave precej šibka.

Zgodba ima dolgo brado, potek dogodkov pojasni tržiški župan Borut Sajovic, ki ga denacionalizacijski postopki preganjajo že tretji mandat.

izjava

Klemen Belhar iz skupine Zagon problem vidi v tem, da občina ni vpisala prodanih zemljišč v zemljiško knjigo ob njihovi prodaji.

izjava

Župan Sajovic se s tem ne strinja povsem. Občina po njegovem mnenju ni bila obvezana zemljišč vpisati v zemljiško knjigo.

izjava

Občina Tržič problem zemljišč v Ročevnici rešuje s poskusom razveljavitve denacionalizacijskega postopka. Pojasni Sajovic.

izjava

Iskanje ničnosti denacionalizacijskega postopka pa teh problemov po mnenju Belharja ne bi odpravilo, saj bi v tem primeru upravičenec do zemljišč postal Sklad kmetijskih zemljišč. Belhar:

izjava

V skupini Zagon predlagajo svojo rešitev. Nadaljuje Belhar.

izjava

Kakšna pa je vrednost zemljišč?

izjava

Zemljišča v Ročevnici pa so manjši del denacionalizacijskih postopkov, ki pestijo tržiško občino. Širšo problematiko  za zaključek opiše Sajovic.

izjava

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness