NEZNANI JINGLE - PRIPOVEDUJEM TI INFORMACIJO

NEZNANI JINGLE - PRIPOVEDUJEM TI INFORMACIJO

Oddaja

V rubriki Zvočna skrinja Radia Študent se bomo ukvarjali z zvočno dediščino radia. Izhodišče vsake posamezne oddaje bo izbran posnetek, programski izsek ali druga radijska forma, ki je v preteklosti krojila zvočno podobo Radia Študent. S krajšim opisom vsebine in ob poslušanju le-te bomo, seveda ob določeni predpripravi, ki bo vključevala raziskavo in obdelavo podatkov o vsebini, posnetek opremili s čim več koristnimi informacijami, zgodbami, anekdotami in osebami, vključenimi v snovanje in izvedbo le-teh.

Da bo slika bolj jasna, vam bomo za ilustracijo predvajali prvi takšen izsek iz programa in poskusili k sodelovanju pritegniti tudi vas, trenutne poslušalce.

Posnetek, ki smo ga izbrali za predvajanje v prvi oddaji, je nastal v zelo zgodnjem obdobju oddajanja Radia Študent. Tega je iz svojega arhiva na plano potegnil zunanji sodelavec Muzeološko tehničnega laboratorija Radia Študent, tako imenovani Pro-am Dušan Rogelj, ki je ključni člen pri našem raziskovanju zvočnih vsebin prvega desetletja delovanja Radia Študent.

Veseli bomo tudi informacij, ki se skrivajo v glavah poslušalcev. Kakršni koli podatki o posnetku so seveda dobrodošli.

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.