Afterparty praznuje 15 let!

Afterparty praznuje 15 let!

 

Ste vedeli, da oddaja Afterparty, ki vsak drugi torek prinaša žive studijske koncerte na 89,3 megaherca, letos praznuje 15. obletnico?!

Brez skrbi, ereševski radijski starček je v ravno pravšnjih letih, da pridno šteje tudi svoje pol-okrogle jubileje, nanj spomni svoje prijateljice in prijatelje ter jih z njimi tudi ustrezno proslavi. V petek, 29. septembra, vas zato ob 18.00 najprej vabimo na tradicionalno pripovedovalsko budnico, s katero oznanimo skorajšnji začetek jutranjih radijskih programov, ob 20.00 pa še v Menzo pri koritu, kjer bomo z atraktivnim živim glasbenim programom skupaj obeležili afterpartyjevskih petnajst ter skorajšnji začetek nove sezone jutranjcev.

 

KDAJ IN KJE?

Petek, 29. 9., v Menzi pri koritu na Metelkovi

Vrata: 20.00

Začetek koncertov: 21.00

 

KAKO DO VSTOPNIC?

- z rezervacijo: 10 EUR. Rezervacije sprejemamo na rezervacije@radiostudent.si do (vključno) četrtka, 28. 9. Na dan koncerta rezervacije niso možne. Prevzem in plačilo rezerviranih kart: na večer dogodka do 20.30 pred Menzo pri koritu.

- na večer dogodka brez rezervacije: 13 EUR

 

***NASTOPAJOČI***

 

DARLA SMOKING

Multi-kulti semplijada z dodobra odebeljenimi nizkofrekvenčnimi spektri izpod prstov in pesti Brgsa in Naca se je s tremi polnokrvnimi ploščami uveljavila kot ena najbolj samosvojih aktivnih zasedb na domačih odrih. Oddaljene lokalne tradicije v dubovski zlitini obenem odzvanjajo kot povabilo na počasno kimanje pod zadimljenim odrom in kot mojstrsko glasbeno oblikovano opozorilo o posledicah globalizacije za tradicijske kulture.

 

OLFAMOŠTVO   

Ne zdi se pretirano izjaviti, da je plošča Hupam da ste dobro (ZARŠ, 2015) eden največjih diskografskih dosežkov domače glasbene scene v doslejšnjem 21. stoletju. Olfamoštvo je mesece po izidu albuma tega nekajkrat predstavilo slovenskim publikam, nato pa se kmalu prerazporedilo po nepreštevnih projektih vseh sodelujočih. Odtlej pa vse do letošnjega 29. septembra jih skupaj na odru ni bilo več moč slišati. Na povabilo Radia Študent so se ob tej priložnosti znova združili za živo reprizo slavnega albuma, morda pa tudi nasploh še niso rekli zadnje.  

 

ZEVIN    

Dvajsetletna hyperpop princesa Zevin je že z lanskimi singli pokazala, da s svojim izrazito sodobno zvenečim in dodelanim glasbenim projektom upravičeno cilja visoko. Svoj bubblegum oziroma žvečilka vajb s pomočjo producenta Dvided21 pretaplja v izdelke, za vizualno podobo katerih skorajda v celoti skrbi sama. V zadnjem dobrem letu dni je izdala kar osem videospotov, ki so bili brez izjeme sprejeti z odobravanjem in že odmevajo po celotni ex-yu regiji. Spektakularno. In roza!

 

randomness