V.I.V.E.K.: Asteroids EP

Recenzija izdelka
28. 3. 2013 - 9.15

System Music, 2013

 

Da je bass glasba brez primernega zvočnega sistema suha kot dva tedna star kruh, je v zadnjih letih postalo precej splošno znano dejstvo. V.I.V.E.K., ki upravičeno brani sloves enega vodilnih imen temačnega dubstepa, je za klubske večere, poimenovane System, razvil kar svoj zvočni sistem in tako opozoril tudi na pogosto pomanjkljivo zvočno opremljenost klubov. Po njem je poimenoval tudi založbo, ki jo je krstil z danes obravnavanim EP-jem. Producentu, ki je večino svoje glasbe doslej izdal pri zdaj že kultni založbi Deep Medi Musik, so naklonjene prav vse zvezde, da razširi kulturo dubstepa po novih kanalih. 

Asteroids EP je prav po šolsko sestavljen iz naslovnega komada, njegove vokalne verzije, imenovane Over My Head, ter remiksa slednjega, pod katerega se je podpisal človek številnih psevdonimov Om Unit. Pri prvem nikakor ne moremo mimo tradicije dubstepa, ki jo je V.I.V.E.K. obarval še za odtenek temneje in se osredotočil na globino glasbe. Komad, ki smo ga slišali v uvodu, je učbeniški primer postopnega vpeljevanja zvokov v strukturo komada, pri čemer sta v ospredju predvsem barva in moč zvoka. Prav fokus na slednja elementa je V.I.V.E.K.-a pahnil v zelo predvidljivo dramaturgijo komada, ki v vsej svoji čistosti in sterilnosti kakopak zaživi šele na dobrem zvočnem sistemu. Vokalna različica komada z lenobno zakajenim glasom Mel Dymond je verjetno namenjena širšim množicam, saj njena naracija razbije ostrino in temačnost prvotne kompozicije ter jo naredi nežnejšim ušesom bolj poslušljivo.

V nadaljevanju bomo slišali še tehnoidni remiks Om Unita, ki je slikovit antipod komadu Over My Head, saj razbije predvidljive poteze V.I.V.E.K.-a in njegovi kompoziciji vbrizga infuzijo pomladanskega prebujanja in razigranosti. Ter razbije okvirje, v katere se že etablirana imena scene rada ujamejo.

 

V.I.V.E.K. - Over My Head (Om Unit remix)
Leto izdaje: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness