A razumete življenje?

Kulturna ali glasbena novica
24. 9. 2019 - 15.10

Danes ob šesti večerni uri bo v ustvarjalnem centru Švicarija v sklopu celoletnega programa, ki zasleduje moto Skupnost, umetnost in narava in se v letu 2019 osredotoča na analizo stanja neodvisnega novinarstva ter na vprašanje pravice javnosti do obveščenosti, potekalo predavanje Sandre Bašić Hrvatin. Predavateljica je raziskovalka mednarodnega in slovenskega medijskega prostora ter predstojnica Oddelka za medijske študije na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem. Čemu se bo posvetila v predavanju Kolaps Gutenbergove galaksije in na kaj se navezuje sam naslov, nam je v izjavi razložila Bašić Hrvatin.

Izjava

Predavanje bo naslavljalo tudi preskok od klasičnih medijev k sodobnim, ki delujejo pod pogoji hitrega tehnološkega napredka, in njihovo levitev pod strukturnimi in vsebinskimi izzivi. Kako temu procesu prisostvujejo sami novinarji, ponovno komentira Bašić Hrvatin.

Izjava

Druga stran, torej tista, ki naj bi bila informirana s strani novinarjev, ima v novi dobi drugačno vlogo, kot jo je imela prej. Obrazloži predavateljica.

Izjava

 

Ob sedmi uri se lahko v Cirkulaciji 2 udeležite performansa Gospod Procesor, razumete življenje Boštjana Čadeža v izvedbi njegovega robota. Robot, poimenovan Gospod Procesor, je visok približno 80 cm, svet opazuje skozi kamero in se grdo obnaša. Danes zvečer imate možnost srečati prvo pijano umetno inteligenco! Do tuje lastnine nima spoštovanja, do vas bo nadvse nadležen ter celo nevljuden, morda vas bo obrizgal z vodo, zaslepil z lučjo ali ozmerjal v računalniškem jeziku. Na steno, če jo bo le našel, pa bo risal vulgarne grafite. Kaj torej stoji za zgodbo pijanega robota? Boštjan Čadež razloži, kako je robota naučil obnašanja, ter naslovi nekatere za ta projekt ključne koncepte, ki strašijo človeštvo.

Izjava

 

Zagotovo pa ne pozabite na otvoritev festivala Sonica danes ob osmi uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova s skupinsko razstavo Antiphonic Incidence in projekcijo kratkega filma The Great Silence ter koncertom Umdhlebi.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ali obstaja posnetek predavanja Sandre Bašić Hrvatin?

Bašićeva je ena najbolj precenjenih profesor, teorija ki je španska vas. Ženska je pa totalna elitistka k glumi upor. Simptom vse BEdnosti raznih FDVjev

Glede obstoja posnetka je verjetno smiseln kontakt: miha.colner@mglc-lj.si

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness