BritOFF prepoznavanja obrazov

Aktualno-politična novica
1. 12. 2019 - 12.00
 / BritOFF

Na Kitajskem stopa v veljavo zakonodaja, po kateri bodo morali vsi uporabniki mobilnih storitev pri ponudnikih registrirati podatke o svojem obrazu. Vsakdo, ki bo hotel torej registrirati novo številko, bo moral skenirati svoj obraz in podatke posredovati ponudniku mobilnih storitev. Kot je ob sprejetju zakonodaje sporočila kitajska vlada, je ukrep namenjen večanju varnosti uporabnikov in državljanov na svetovnem spletu in boju proti organiziranem kriminalu. Zakon je del obširnega sistema digitalnega prepoznavanja obrazov, ki ga uporabljajo kitajske varnostne službe. Kritiki zakonodaje opozarjajo, da kitajska družba drvi v smer popolnega kibernetskega nadzora družbe s strani centralne vlade, novembra pa je bila proti hranjenju digitalnih podatkov o obrazih obiskovalcev, proti schenzenskemu safari parku, vložena prva tovrstna tožba na ustavnem sodišču.

...in kako se vanje vklapljajo prostotrgovinski sporazumi.
 / 25. 10. 2016
Črni petek je znova poskrbel za rekord na področju spletnih nakupov, saj so ameriški potrošniki letos na ta dan potrošili 7,9 milijarde dolarjev. S tem so porabili skoraj dvajset odstotkov več kot lani, posebno visoka pa je rast nakupov preko spletnih aplikacij, ki je narasla za slabih 40 odstotkov. Analitiki sicer pričakujejo, da bo jutri omenjeno številko ponovno presegel tako imenovani cyber oziroma spletni ponedeljek, ko posebne popuste ponudijo le spletne trgovine. Nakupi v fizičnih trgovinah sicer že nekaj let zapored, predvsem na račun spletnih nakupov, upadajo.

Na protestu gibanja Sardin, ki nasprotuje politiki sovraštva Matta Salvinija, se je v Firencah zbralo približno 40 tisoč ljudi. Gibanje, ki se je spontano začelo s protestom proti Salvinijevem nastopu v Bologni 14. novembra, v severni Italiji organizira več podobnih shodov proti sovražni retoriki nekdanjega notranjega ministra. Ta po državi zdaj zbira politično podporo za zmago na regionalnih volitvah, ki bi lahko ogrozila delovanje trenutne vlade. Liga je bila do propada koalicije z Gibanjem petih zvezd prvič v zgodovini tudi del vlade, zdaj pa se je znašla v opoziciji.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

stara pocestnica eu ima vgrajene tendence , to da se vstop pripravlja skozi okno in ne na vhodna vrata je le finta v tri krasne...

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness