Zvočna razglednica: Kafe sa šlagom

Kulturna ali glasbena novica

Hej,

upava, da ste ok. V teh izoliranih časih se še pogosteje slišiva v chat okencih, v katerih kdaj spijeva kako kavo, vedno pa se v njih nabere ogromno linkov in izhodišč za oddajo. Ali pa za kar tako. Deliva izsek iz enega izmed pogovorov in upava, da naniznane povezave v boljšo voljo spravijo tudi koga izmed vas. Veseli bova tudi vaših priporočil za karantenačase, ker »Kad si tužan i kad si sam ili ti nešto pokvari dan, ostaje nam muzika, nježna, blaga, tiha, draga« ;) Pa držte se! 

P.s. to ni nikakršen “best of” izbor al pa kej takega. To je za presekat koronanovice in fotke folka iz otroštva. 

Klara & Ines

Internet, 24. 3. 2020

***

Klara: Kaj zdej, kako gre? Ej, kaj je bil že un mix k si mi ga enkrat priporočila? Tak fin s šlagerji. Bi mi pasal zdej poslušat neki daljšega. Mislm, da je Bakto….a se spomniš?

Ines: Lepa! Bakto & Woo-D s setom za beograjsko štacuno LEILA Records, tri ure nabite s samo fino jugo muziko...mislim, da si bom tut jst tole zdej mal prižgala :) E, Beograde, predolg se nisva vidla.. Kako se ti držiš? 

Klara: O, jaaa, točno tega sem mela v mislih! Fino, tri urce je ravno prav, da ne rabim vsake 3 minute novega komada iskat ali pa da me YT autoplay privede do že 100x slišanih komadov. Čeprov zadnjič me je pripeljal do čisto novih slovenskih šlagerjev! Tale je že malo “novejšega datuma” - v šlagerskem času - ampak posluš si besedilo. To komad je dobesedno moj lajf odkar sem 30 :D 

Klara: Aja, pa drgač sem kr ok - muzka pomaga :D

Ines: Ha, huda pajkulja! Jst sm mela pred kratkim en kr močen slo popevka moment, najraj sem si Bracota & Marjano zavrtela. Pazi tale komad, kr družbenoaktualno besedilo :D Ne sprašujemoooo, mi smo takiii…. Pa tale koreografija na začetku, Senidah, vemo kje si pobrala navdih za Mišiće! ;)

Klara: U, tud men je padla v oči tale koreografija. Ej, a se tud teb zdi, da je Marjana ena taka večna dama? Ma prov nek tak “damski videz”, ki se ne spreminja, ne glede na to, koliko je stara.

Ines: Žametna Marjana, pazi tale portret, res brezčasen videz: Marjana Deržaj, glas za vse poletne noči

Klara: “Že pri 26 letih so ji nadeli ime prva dama slovenske zabavne glasbe.” Točno to sem mislila! Medtem ko pa po drugi strani Majda Sepe fura čisti glamur, prava spogledljivka. Recimo v temle komadu je to res očitno. “Pa vendar bom zvesta ti, dragi, prav po svoje”, haha :D

Ines: K sva lih pri ljubavi in domačih popevkarcah, kaj pa Lidiji dela, ko ga videva vsak dan, moram kr mal pomigat zraven

Klara: Hah, še tretji pogled na ljubav - prikupno navihan kot Lidija. 

Ines: Ok, mal nevmesna, tole sem zadnjič brala, ful zanimiva zadeva. Model sicer velik zbiratelj in DJ, Smeđi Šećer, parkrat bil tut na Zelenem soncu. No, skratka, v čalnku raziskuje, kako se je v našem prostoru uveljavil afro funk in pazi to, kot lokalno različico pofura cigansko glasbo. Sori, spoiler alert pa to :) 

David Blažević - Narodnjaci ili priča o Yugo Funku

Ines: Aha, pa še tale miks, ki ga itak omenja not, odl 

Klara: O, super, ne vem, kdaj sem nazadnje prebrala kakšen blogovski zapis, še posebej tako informacijsko in tudi likovno dodelan kot je ta. Men je itak vsakič znova zanimivo, kje vse na spletu se najdejo informacije, ki jih brskava za najine oddaje in ravno tukaj pridejo ljubiteljski blogi in portali še kako prav - hard core fani res zdigajo detajle, ki potem popestrijo komade. Sem se pa vmes še spomnila, da ob dnevih, ko človek ne ve, kaj bi poslušal, pride prav tudi Radiooooo. Niso sicer samo šlagerji, večinoma je pop in funk, kar je tud “tapravi fazon”. Pa skor vedno, ko kliknem na Jugoslavijo, slišim Betijenega Apaša, sam se ga kr ne naveličam.

https://radiooooo.com/

Ines: Oja, radioooo me je dostkrat rešil pri zagatah, kaj rolat na raznih šank jobih itd. mislm, da znam izbor za Jugo za 60-a in 70-a na pamet :)) Ne vem, zakaj, ampak ob Beti vedno pomislim tut na Anico, sploh tele njene vijolice...Otožno prikupen komad. Btw kolk misliš, da so časa te bejbe porabile za lase? Vse majo te neke kompleksne frizure...Čeprov zgleda hudo.

Klara: Uf, madona. Težko rečt. Sam mogoče je s prakso vsakič lažje. Pa zihr so mele kakšne trike, tko da so ble pol zutri fertik v 10-ih minutah :D 

Ja, nč, sej itak mava pa že oddajo nasledn teden, bova še tam kaj priporočile.

Ines: Ubistvu, mava v tem chatu kr material za oddajo, če ne dve ;)

Klara: Ma ja, te oddaje se sestavljajo kr same od sebe. Ajde, še en komad za konec!

***

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

super, super, super.
še razglednic plis.
favorita: hej doviđenja, ni ga dneva ko ne vidim ga.
plus točke za Bakto+WooD mix+ Smeđi Šećer prispevk.

Vrh razglednica. Ajme hvata me nostalgija

Haha, d best format!

Well you always left me satisfied and smiling, so... :)

Hej, doviđenja!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness