Moda, glasba in vmesna postaja

Kulturna ali glasbena novica
18. 9. 2012 - 14.10

Za začetek povejmo, da je razstava »Bodies revealed« na Gospodarskem razstavišču podaljšana, in sicer do šestega oktobra. Torej »Razkrita telesa« so še na ogled. Če vas pa kukanje v odprta telesa ne mika, se lahko poglobite v »racionalno odkrivanje in eksperimentiranje skozi prakso«. S temi besedami namreč vabijo na glasbeno delavnico in ustvarjalnico, ki poteka vsak torek v Španskih borcih. Prisluhnimo Tomažu Gromu, vodji pričujoče delavnice:

Izjava se nahaja v celotnemu posnetku oddaje.

Torej vsak torek lahko muzicirate v Španskih borcih, kjer se lahko zanesete na lasten talent. V večini kulturnih področij so kreativci prepuščeni sami sebi in svojemu talentu, tudi v slovenski modni industriji je tako, zato jim danes posvečamo nekaj prostora v etru Radia Študent in napovemo mini modno revijo, ki se bo začela danes ob šestih v Nami.  O dogodku smo se pogovorili z oblikovalko Sanjo Grcić:

Izjava se nahaja v celotnemu posnetku oddaje.

Tako so si torej svoje mesto pod lučkami veleblagovnic izborili slovenski modni oblikovalci. Več institucionalne podpore od njih ima morda celo Metelkova, kjer se bodo danes ob šestih v okviru 19. obletnice AKC Metelkova mesto vzpostavila platforma DUEL, kot del razstavno raziskovalnega projekta »Vmesna postaja«. Na pogovoru o vizualni sceni na AKC Metelkova mesto, zavedanju skupnega prostora, poskusu opredelitve njegovega pomena na posamične umetniške prakse bosta sodelovala metelkovska umetnika Neven Korda in Damijan Kracina, moderiral pa bo Jernej Kaluža. 

Po postajah Gospodarc, Nama, Španski borci in na vmesno postajo  Metelkova vas je zapeljala Iva A. Boras.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Thanks for statrnig the ball rolling with this insight.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.