Glasbeno opremljevalski GRŠ

Okrogla miza, intervju ali pogovor
15. 11. 2020 - 13.00

Sodelavci Glasbene redakcije se tokrat samonanašalno podajamo razgrinjat filozofijo izbora glasbe na Radiu Študent. Andrej Pervanje, Igor Krasnik, Marko Doles in Urška Preis v debati o nezapisanih pravilih, individualnih muhah, ugajanju ali nasprotovanju poslušalskim željam in še marsičem, to nedeljo, 15. novembra 2020, na 89,3 MHz in v videoprenosu. 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zanimiva tema - cenzura glasbenih oprem?

@Primož "diktatura dobrega okusa"? Dolgočasna tema.

V redu kramljanje, sam premal trača. Po mojem bi lah blo cel popoldne anekdot o kreših med pravovernimi in neobremenjenimi. Pbč je znal bit zatežen, ampak kolk je blo še hujših!
RŠ se je tega že zlo otresel, na srečo. Za naprej: želja 1: da bi bli seznami bolj informativni (vsi oštevilčeni, vsak komad z letnico, mogoče tut z albumom (Jizah skor optimalen), dobrodošel kšn teaser). Želja 2: da bi špikerji vsaj na 3 do 4 komade bleknli, kaj se vrti (a je tok težko??)

guglat za vsak komad letnico nastanka? dej dnar 🤣

je imel te podatke tko da ne bi blo potrebno guglat

Redox - naša baza podatkov - ma te podatke do ene mere (odvisno, kukr so bli pridni fonotekarji v preteklosti oz. kaj se je vse vneslo in popravlo). Okol 2000 se začnejo letnice vnašat mal bl korektno. Mal. Tud ni se popravljalo za nazaj. Zelo daleč od popolnosti skratka. 

Izpiski so pa čist stvar opremljevalcev, kukr znajo in kok dajo poudarka na to. Men so hude letnice, k loh vidš, a gre za frišno zadevo, za neki kar si zgrešu 10 let nazaj, za rariteto iz 70ih, ... Jz se bom držu tega! 

Od leta 87' poslušam RŠ in me veseli, da glasbeni uredniki opremi dodajate 'širino in globino', da nas 'tastare' izobražujete z novimi zadevami, cenim vaš trud, ostajam vaš zvest poslušalec in zagovornik kjerkoli se odpre debata na to temo. Če priljubljenih opremljevalcev kdaj ne morem poslušati, si jih ogledam, poiščem in poslušam za nazaj...vsakojakih psihopatov nas je he he...

se pridružujem stremencu, le da rš poslušam še kako desetletje dlje ...

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.