Ingrit Schüller

Oddaja
8. 12. 2020 - 10.10

Tokrat se Afterparty seli v osameli metelkovski Channel Zero. Četverica psihedelikov z roba dolenjske regije, ki sliši na ime Ingrit Schüller, je povsem legalno prehajala med občinami, da se je pripravila na torkov nastop.

Letos naj bi izšla njihova debitantska plošča, ki pa jo še vedno čakamo. Morebiti zaradi virusa, morebiti zaradi drugih okoliščin. Morebiti nas presenetijo za Božička. Veliko enih »morebiti«, na katere pa ne bomo dobili odgovorov, saj so fantje dejali, da se požvižgajo na tradicijo Afterpartyja, in zavrnili intervju. Kdo bi jim oporekal ali zameril. Skrivnostno so pred petimi leti začeli in skrivnostno še vedno nadaljujejo. Z redkimi koncerti in veliko vaje. Glasba bo govorila zase, v torek, nekaj čez deseto.

Za podrobnejši oris pa si sposodimo kar besede Brigite Gračner, ki je recenzirala nastop zasedbe leta 2016

»Prvi so nastopili Ingrit Schüller, ki skupaj igrajo šele eno leto, zasedba pa je zastavljena po najpogostejši strukturi bobnov, basa in dveh kitar. Kljub inštrumentalni zastavitvi pa vseeno ne gre zgolj za zgolj še en rock'n'roll bend, ki skuša v odločnem mladostniškem entuziazmu posnemati svoje vzornike. V zdajšnji slovenski alternativni glasbeni prostor namreč vseeno prinaša edinstven, če ne ravno povsem svež zvok. V razmeroma kratkem in dodelanem nastopu so Ingrit Schüller pustili vtis, da so jim bolj kot hitri ritmi in vulgarno besedilno izrazoslovje blizu zvočno temotni in počasno težki riffi z melanholično-romantičnim, a postpunkovsko odločnim vokalnim dvoglasjem. Podvojene ali izmenične kitarske linije, ki sledijo tempu za zdaj še precej zadržane ritem sekcije, so začinjene s selektivno uporabo oscilirajočih efektov, bolj značilnih za elektronske in psihedelične zasedbe.«

Channel bo ostal zaklenjen, odklenjen pa bo eter RŠ in pretočne storitve na različnih družbenih platformah. 

https://ingritschuller.bandcamp.com/

foto: Jošt Dolinšek

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

odlično

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.