Domagoj Margetić

Okrogla miza, intervju ali pogovor
27. 1. 2021 - 10.15

Domagoj Margetić je na Balkanu in širše znan in neznan kot človek, ki je »skinil« Sanaderja. Še več umazanega perila tranzicijskih zaslužkarjev je razkril v knjigi Krvave balkanske milijarde. Tudi sicer raziskuje kriminalne mreže med tako imenovano tranzicijo po razpadu bivše Jugoslavije in o, po njegovem mnenju, dogovorjeni vojni na območju bivše Jugoslavije.

Raziskovalni novinar balkanskih tranzicij, njegova gladovna stavka ter druge prigode
 / 24. 10. 2018
V več kot dvajsetih letih njegovega kontroverznega delovanja so proti njemu vrstile grožnje, fizični napadi, kot tudi poskusi umora. Pred dobrima dvema letoma se je pritisk tako zaostril, da se je moral avgusta 2018 skriti in kasneje gladovno stavkati. Zgodba se ponavlja tudi danes – vse več je pritiskov, napadov in groženj ob tem, ko Margetić raziskuje domnevno zlorabo javnega denarja in ostale oblike finančnega kriminala ob obnovi Zagreba in pred tem ob izgradnji poliklinike v Zadru ter skrivne račune v davčnih oazah, prav tako pa je na sledi umetnin, ukradenih med drugo svetovno vojno. 

Kdo ali kaj je Pripuz in kako je njegova mafija povezana s političnim in družbenim vrhom v razvalinah bivših republik Jugoslavije? Kam je med tako imenovano tranzicijo odteklo 150 milijard evrov državnega bogastva na Balkanu? Kaj je verodostojnejše  »Nisam majkemi« Janeza Janše ali Interpolovi dokumenti?

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Glede na to, da se RŠ bori za svoj obstanek (vsaj v tej obliki), bi pričakovali, da bo vzdrževal minimalne intelektualne standarde, tudi (ali predvsem v APR), ne pa promoviral (do sedaj še nisem zasledil, da bi ob intervjuju ponujali promocijsko povezavo za nakup knjige!) nekega zarotniškega luni-novinarja. "Mafijozarstvo" namesto teoretično pismenega novinarstva. Slabo, nimamo za to RŠa, tega sranja je dovolj že vsepovsod drugod.

D.M. je v svoji trenutni obliki žalosten rezultat družbe in države, ki jo preiskuje in ki se njegove ugotovitve odziva z mešanico zasmehovanja, ignoriranja in brutalnega nasilja. Če zgoraj pišoča komentatorka misli, da je preiskovalno novinarstvo stvar, s katero se lahko ukvarjajo le karakterji kot so partnerka najvplivnejšega lobista v državi, preprosto ne razume pomena razkrinkavanja in drezanja v najbolj temačne globine korupcije. Prek evropskega razpisa se pač še nobena stvar ni spremenila na boljše!

Dober intervju!
Pri sosedih še bolj bizarno kot pri nas - vsaj za enkrat še.

svaka čast obema novinarjema!

svaka čast obema novinarjema!

Jap, zanimiv intervju. A bi se dalo Jaki kak povzetek naredit? Mogoče vsaj o stvareh, ki so povezanih s slovenci.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.