Gesamtkunstwerk

Oddaja
2. 3. 2021 - 21.00

Ob tektonskih spremembah na ravni vsakdanjega življenja se težko izognemo misli, da se nahajamo na začetku novega obdobja popularne kulture (and everything else). Kaj to pomeni za Leteči pilot? Ne vemo še, vsekakor pa se je treba poigravati z novimi pristopi, denimo (začasni) rebrand kot fan oddaja, posvečena mladinski seriji Dawson's Creek (Nobody calls it Simpatije, I'm not going to either). Potemtakem je tale pilot »pilot« nove oddaje. Just kidding. Maybe. Probably. Probably not. Bomo videli, no.

 

Na sliki: ... speaking of gesamtkunstwerk. Leta 2003 je naj proizvajalec mall cot Abercrombie & Fitch najel Slavoja Žižka, da je za kvartalni katalog te firme napisal spremni tekst. Skladno z našimi ugotovitvami, da gre pri popularni kulturi zgodnjih 2000-ih za enotno monumentalno umetnino, se ne čudimo, da je največje slovensko ime na področju popularne kulture v zgornjem spisu tudi ujelo bistvo serije Dawson's Creek.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Na primorskem smo precej gledali Dowson's Creek, ker so go vrteli na Berlusconievi Italia uno, ki je verjetno bil najbolj gledan program s strani milenijcev. Vrteli so ga vsak dan, ko smo prišli iz šole in ga gledali po/med kosilom. Pacey legenda. Big fan of Leteči Pilot.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness