Ni še prodano: šolstvo

RTVŠ prispevek
27. 3. 2021 - 15.00
 / Prenosi

Cikel dogodkov Ni še prodano odpira poligon »talk show« formata, kjer bomo enkrat mesečno predstavljali in razpirali različne segmente družbe, ki so v epidemijskih razmerah najbolj tesno vpeti v sistemske spremembe in njihove posledice. S ciklom dogodkov si želimo vzpostaviti pozicijo Radia Študent kot elementarnega dela javnega diskurza, predstaviti vpogled v njegovo širšo družbeno dejavnost ter hkrati ponuditi hibriden umetniški dogodek, ki povezuje glavne aktivnosti Radia Študent.

Skozi tridelno strukturo live streama bomo povezali tematsko zastavljen moderiran pogovor z izbranimi gosti, performativni del povabljenih ustvarjalcev ter glasbeni del. S ciklom dogodkov Ni še prodano želimo ponuditi prostor tistim, ki ga v javnem in medijskem prostoru nimajo, tistim, ki želijo spregovoriti, ker te priložnosti nimajo, ter tistim, ki so jih ukrepi za zajezitev epidemije sistemsko ter socialno najbolj prizadeli.

ŠOLSTVO

Muzika: Nikson | Performans: Mlado mladinsko
Gostje (debata):Damijan Štefanc, Klara Skubic Ermenc, Voranc Mandić | Moderator: Lovrenc Rogelj
Kje: 89,3 MHz in spletni videoprenos

Skozi moderiran pogovor o vprašanju šolstva bomo z gosti – profesorjema na pedagoško-andragoškem oddelku Filozofske fakultete v Ljubljani Damijanom Štefancem in Klaro Skubic Ermenc ter dijakom prvega letnika na Gimnaziji Poljane Vorancem Mandićem – naslovili težnje, ki jih je v vzgoji in izobraževanju na vseh ravneh razkrilo obdobje epidemije. S kombinacijo strokovnih in izkustvenih razmislekov bomo razprli različne poglede in potencialne rešitve za trenutno dogajanje na področju šolstva v Sloveniji. Platforma Ni še prodano bo skozi dialog med strokovnjakoma in dijakom izrisala odprt prostor za diskurzivno problematizacijo ter izkustveno kontemplacijo specifičnih segmentov s področja šolstva.

𝙈𝙇𝘼𝘿𝙊 𝙈𝙇𝘼𝘿𝙄𝙉𝙎𝙆𝙊
Mlado mladinsko je kot program vzpostavljanja neposrednega stika z generacijo mladih, ki še niso dopolnili dvajset let, znotraj Slovenskega mladinskega gledališča, nastal iz želje po vključevanju mladih v gledališče in javni diskurz. Skupina dvajsetih dijakov – mladih ustvarjalcev in mislecev je med drugim valom epidemije sodelovala pri zagonu kampanje Zahtevamo šolo, ki je pozivala k odprtju šol ter prekinitvi šolanja na daljavo. Njihov celoletni gledališki proces dekodiranja vprašanj identitete mladostnika in njegove aktivne umestitve v družbo se bo zaključil s serijo esejev ter zaključno gledališko produkcijo. Mlado mladinsko se bo dogodku Ni še prodano pridružilo s svojim performativnim vložkom, ki bo predstavljen kot izsek raziskovalnega in razvojnega ustvarjalnega procesa mladih posameznikov pod mentorstvom ekipe ustvarjalcev, ki jo vodi Ana Duša. Njihovo sodelovanje v ciklu Ni še prodano vidimo kot spoj izobraževalno-umetniškega naslavljanja družbenih problemov.

𝙉𝙄𝙆𝙎𝙊𝙉
Za glasbeni del programa bo poskrbel ustvarjalec iz sveže generacije na domači beatmakerski sceni, Nikson, ki se je v preteklem letu kar hitro izkazal za enega najbolj obetavnih bitoklepačev. Kariero je zaštartal na raznoraznih beatovskih dogodkih in tekmovanjih ter ambiciozno predstavil svoje spretnosti za DJ pultom.
Kot je karikiral Dušan Bulajić: “Že takrat so ljubljanske glave med seboj šepetale, če je kdo že slišal za tamauga, ki veš, kakšne bite klepa, veš, kaj dela, pa je še v srednji šoli!” Poleti lani je predstavil svoj odmevni prvenec Ifo ufo, izdan pri domači založbi rx:tx, na katerem nam je postregel z očarljivo melodiko in instrumentalnimi hip hop ritmi.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Zanimiv format oddaje. Vsebinsko tudi zelo všečno.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.