Booster kroff

Aktualno-politična novica
4. 11. 2021 - 15.15
 / KrOFF

V znanstveni reviji New England Journal of Medicine je izšla študija, ki kvantificira padanje učinkovitosti cepiva podjetij Pfizer-Biontech proti covidu-19 s pretečenim časom od prejetega drugega odmerka cepiva. Zaščita proti okužbi z delta različico koronavirusa je namreč pri polno cepljenih Izraelkah in Izraelcih močno oslabela že nekaj mesecev po drugem odmerku cepiva proti covidu-19. V Izraelu so že do februarja praktično precepili najbolj ogrožene, torej imunsko oslabele in ostarele bolnike. Množično cepljenje se je nadaljevalo tudi za druge starostne skupine in zdelo se je, da Izrael zelo učinkovito obvladuje epidemijo, saj je število primerov covida-19 močno upadlo. Toda obdobje koronazatišja je trajalo le do poletja, ko je število okužb ponovno pričelo naraščati. Vse bolj pogosto so obolevale tudi polno cepljene osebe, naraslo je tudi število smrtnih primerov.

Dotična študija je pokazala, da je bil v obdobju od 11. do 31. julija delež okuženih, ki so bili cepljeni, višji pri tistih, ki so dobili drugi odmerek cepiva že januarja, kot pri tistih, ki so ga dobili v marcu ali aprilu. Julija je denimo za covidom zbolelo 2,2-krat več tistih, ki so se cepili januarja, kot tistih, ki so se cepili aprila. Ugotovitev dopolnjuje prejšnja opažanja o močnem upadu protiteles v treh mesecih po cepljenju, pri čemer je bil upad izrazitejši pri starejših moških. Poznavanje hitrosti upadanja imunosti po cepljenju bo ključno za upravljanje z naslednjimi fazami pandemije.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ali pa bolj verjetna razlaga, da imunost unicujejo vbrizgana cepiva, ne pa iz trte zvite zgodbice o variantah.

@anonymous: študije kažejo, da so obstoječa cepiva enako učinkovita proti delta varianti, trenutne okužbe pri med cepljenimi so v večji meri posledica upadanja učinkovitosti cepiva s časom (torej: tudi če bi imeli še vedno alfa varianto, bi se sedaj pojavljale okužbe med prej cepljenimi). Upadanje učinkovitosti ni nič novega, s poživitvenimi odmerki se moramo cepiti tudi pri tetanusu in klopnem meningitisu, ki ne mutirata.

Pokažite mi utemeljitev za nekaj takega kot je delta varianta in ali prisotnost te različice res merimo, dober razlog zakaj bi bila bolj kužna?

Ali še bolje, kakšni so bili razlogi za zapiranje družbe skoraj dve leti nazaj? Kakšni so bili dejanski na izmerjenih številkah utemeljeni razlogi? Koliko je bilo v začetku primerov obolelosti? Kje je pacient 0? Z uporabo katerega testa se je obolelost potem merila? Kdo je ta test pripravil za uporabo in v kolikšnem času? Ali je bil test overjen za lažne rezultate? Kakšni bi bili lahko razlogi, da prihaja do lažnih pozitivnih rezultatov?

Potem mi povejte kakšen vpliv na povišanje smrtnosti ima omejevanje gibanja in gospodarstva? Pokažite mi, da ne gre za artefakt pri inscenaciji Stanfordskega zaporniškega eksperimenta.

Ali je uporaba zdravila remdesivir, ki ni prestalo kliničnih študij, ker je bilo preveč smrtonosno v poizkusih nekaj let nazaj smiselno kot zdravstveni protokol? Ali je vstavljanje pacientov, ki imajo vnetje dihal (oz. kakršnokoli vnetje) v atmosfero z visokim kisikom smiselno kot zdravstveni protokol? Ali je mehanična ventilacija v primerih vnetja dihal smiselna kot zdravstveni protokol? Ali je nošenje mask res smiselno? Ali je morda celo škodljivo? Od kod prihajajo te smernice? Kakšni bi lahko bili pravni in psihološki razlogi, da jim večina zdravnikov sledi, zakaj jih sami ne preizprašujejo, zakaj ob zastavljenih vprašanjih postanejo ofenzivni?

Kar se tiče cepiva pa škoda izgubljati besede, ampak ok. Študija, ki naj bi utemeljevala njihovo varnost in učinkovitost je uporabljala za testiranje PCR tehnologijo, nesmiselno za ta namen. Kup problemov v eksperimentalnem protokolu, izpuščeni udeleženci (brez jasnih utemeljitev), zakrivanje vseh podatkov do 2025 (2 leta po koncu študije, ki je leta 2023), v zadnjem času prihaja do poročanj o odkrivanju slepe študije že na samem začetku med izvajanjem. V realnosti je trajala slaba 2 meseca, potem so v decembru študijo praktično že odkrili in kontrolni skupini ponudili odmerke, zdaj jih je še nekaj tisoč spremljanih, da ne pozabimo da je istočasno bilo vsiljeno v populacijo na milijone odmerkov plačanih z davkoplačevaskim denarjem in so z njim cepili levo in desno vsepovprek.

Že v marcu so se po ameriških podatkih prijav po smrti izkazala za 100x bolj smrtonosna (z okoli 1500 prijav smrti) kot cepiva proti gripi v letih 2018-2020, čeprav je bilo v teh parih mesecih podanih 3x manj doz kot v teh 4 sezonah gripe. Dejanskih stranskih učinkov je verjetno bistveno več, ker so po ocenah izpred let tudi odobrena zdravila (kar ta cepiva niso, tudi če so Avgusta izvedli nek PR za reklamo) odkrili da so poročanja vedno konzervativna in pod pragom, hkrati pa da je aritmetična sredina za odkrivanje stranskih učinkov že odobrenih zdravil okoli 4 leta. Obstaja še mnogo ovir za poročanje o stranskih učinkih ali njihovo evalvacijo s strani strokovne komisije. Te ovire izhajajo predvsem s strani paranoičnih bebcev in cepcev, pripenjam slovensko radijsko oddajo na temo, sicer pa obstaja nekaj žvižgačev na ameriških tleh, ki opozarjajo na zastiranje, omejevanje, odlašanje poročil v sistem ali celo brisanje iz njega, ko so že tam. Poglejte si sami še podatke iz EudraVigilance.

O nedvoumnem slabljenju imunskega sistema s strani cepiv težko govorim, ker so podatki slabi - okužbe se še vedno meri z nerelevantnimi testi. Sicer pa spekulativno takšna trditev ni neutemeljena, sploh če premislimo tehnologijo, ki je bila uporabljena in vidimo cepljenje kot odvečno agresivno ingerenco, toda dvomim, da bi vas uspel prepričati, da je razširjeno militantno razumevanje imunskega sistema zgrešen koncept in da je cepljenje proti nekaterim patogenom precej nesmiselno glede na razpoložljivo znanje. Ni vse kar slišite na tv, s strani nekaterih strokovnjakov ali s strani nadobudnih kritičnih znanstveno podkovanih piscev RŠ, tako enoznačno, kot bi vam oni radi to prodali.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Stanfordski_zaporni%C5%A1ki_eksperiment

https://denisrancourt.ca/entries.php?id=9&name=2020_06_02_all_cause_mort...

https://www.who.int/bulletin/volumes/99/1/20-265892.pdf

https://cormandrostenreview.com/

https://principia-scientific.com/doctor-reveals-remdesivir-is-real-cause...

https://www.google.com/search?q=Ventilator-induced+Lung+Injury

https://val202.rtvslo.si/2021/09/vroci-mikrofon-323/

https://scholar.google.com/citations?user=qgafn_wAAAAJ

https://en.wikipedia.org/wiki/Polly_Matzinger

Eno vprašanje, Anonymus.

Kako gledaš na to, da necepljeni obžalujejo svojo skepso?

bravo Anonymous, ZR got rekt, ostalo jim je zgolj eno vprašanje...

mogoče ste pa vsi vi znanstveniki res mal prfuknjeni, ob vsem tem siljenju, stiskanju v kot in drugih nasilnih praksah oni vidijo obžalovanje... pa pizda, a ti bi bla happy če bi te nekdo na podlagi nečesa, kar preprosto NOČEŠ diskriminiral? to so zapleteni procesi, ni to obžalovanje, to je ŽALOVANJE

randomness