Kiki

Oddaja
8. 3. 2022 - 10.10

Kiki je umetnica, ki s svojim pripovedništvom poslušalstvo popelje v skrivnosten in včasih nekoliko temačen svet lastne folklore. V torkovem Afterpartyju bo predstavila repertoar, ki ga boste v kratkem lahko slišali tudi na njenem prvem albumu. 

O sebi zapiše:

»Kiki je 20-letna glasbena ustvarjalka, ki je svojo glasbo s svetom začela deliti lansko leto. S svojo pesmijo Punčka iz papirja se je prvič predstavila na Slovenski noti 2021 in tam dosegla drugo mesto. S svojim pripovednostjo in nekoliko 'spooky' zvenom melodij je pesem vzbudila precej pozornosti tudi na socialnih omrežjih, kot sta Tiktok in Instagram. 

V istem mesecu je lani nastopila na finalu Hita betona, kjer je tudi zmagala in za nagrado dobila snemanje in produkcijo videospota svojega drugega singla, Jaz pa ne spim. 

Trenutno dela na svojem prvem albumu, ki bi ga žanrsko uvrstila v pop z elementi folka  z nekaj odstopanja tu in tam. Svoje pesmi vidi kot pripovedke in jih tako tudi zapoje. Napisanih jih ima že kar nekaj in v procesu ustvarjanja podlag in vokalnih prepletov še bolj uživa kot v nastopanju.«

IG: @kikiwritings

TT: @kikiwritings

 

Institucije: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Kiki, super muzika, odličen vokal!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.