Najemniški SOS

Okrogla miza, intervju ali pogovor
9. 4. 2022 - 12.00

Najemnine so visoke, stanovanja bedna, lastniki pa kreteni. Zakaj je temu tako in kaj lahko naredimo? V oddaji smo govorili o zgodbah in bizarnostih, ki jih piše življenje na najemnem trgu. O zaprti vodi, plesnivi steni, nezakonitem rubežu in zmrznjenem kruhu. Pa tudi o organiziranih najemnikih, malih zmagah in taktikah boja. 

 

Oddaja nastaja s podporo Active Citizens Fund. 

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Klicatelj Kokošnik je lepo povzel velik del miselnosti skvoterskega avtonomizma: gremo mi posvoje, kurc gleda državo. Na ta način nas sicer država enkrat izbaci in podre naše vrtičke - a nič hudega, nam ostane vsaj moralna zavest, da smo imeli prav. Človeka lahko izženeš, žrtve nikoli.

Ma žrtu si če sprejmeš vlogo ne če jo igraš. Tko k ni novih skvotov(zih kkšn klošarski)tko ni niti favel in slumov. Ni potrebe ni zanimanja. Pritisk na družbo in utečeni tokovi le to tešejo v nekomu koristno formo. Pa podpiram napore družbe d kej pove. Sam bi prvošu d folk zagon mn cajta za prodajo naučenih sposobnosti najbolšim kupcem za predrago streho nad glavo in bi ta cajt namenil spreminjanju sebe in družbe na boljše knde. In spoznavanju pa še narave. Eh ja vsi smo konzumerji brezveze da se kregamo. Naj nam tekne dokler je še kakšna mrvica. Upam d letos slana pusti japke, čene sem pa smju, kt se že večino lajfa.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness