Aristotel Tympas

Okrogla miza, intervju ali pogovor
26. 8. 2023 - 18.00

O nujnosti zelenega prehoda govorijo na eni strani predstavniki kapitala, kot so Evropska unija in podjetja, kot okoljski aktivisti, delavci in okoljevarstveniki na drugi strani. Toda o kakšnem prehodu govorijo eni in drugi? Za koga je zelen? V luči teh vprašanj smo v intervjuju s profesorjem Aristotelom Tympasom z Univerze v Atenah razmišljali o konceptih kot so tehnologija, energija in okolje, prevpraševali vlogo  tehnologije v energetiki s poudarkom na vetrnih elektrarnah in odgovarjali na vprašanje, kako obnovljive sploh so tehnologije za proizvodnjo energije iz obnovljivih virov.

 

Avtor fotografije: Peter Žiberna

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

👂

Cena jedrskega goriva je zanemarljiv delež skupnega stroška jedrske energije, stroški dela pa so spet majhen delež cene jedrskega goriva - s tem, da za zelo nizke plače delajo le ljudje v primarni ekstrakciji rude, v nadaljnji obdelavi goriva pa ne več zares.

Nek blazen black box to pač ni in njegova teza, da jedrska energija ni socialno vzdržna, je kratkomalo fukjena - sploh v primerjavji z drugimi viri energije, kjer so ekstraktivistični inputi bistveno obsežnejši.

Mirne duše pozovite folk, ki trdi kaj drugega od energetikov, naj kvantificira takšne klamfe. Koliko dražje bo, Aristotel? Kje si našel te cifre, majster?

cifre? na banki brt

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.