Žnablaj za svoj lajf!

Recenzija dogodka
28. 11. 2023 - 13.15

Ustoličile_i smo novo Majsko kraljico
 / 2. 6. 2023
V studiu Radia Študent bomo v prihajajočih minutah priča gladiatorsko bleščičasti vojni. V pohotni areni Gale hale se 12 slovenskih kraljic preobleke poteguje za titulo Dive sinhronizacije ustnic in večno slavo na kvir sceni. Zmagovalko na tekmovanju Clash of the queens pa bo določila publika, ki bo s svojimi mobilnimi telefoni po vsakem dvoboju glasovala za zmagovalko! 

Z Metelkove se nam najprej javlja Majska kraljica 2022, velecenjena organizatorka in gostiteljica večera Iza Kunt.

Iza Kunt

Reportaža iz zakulisja finala Majske kraljice 2022
 / 1. 6. 2022
Naša terenska ekipa nam sporoča, da kraljice, kot vedno, zamujajo ... Gala hala pa je do zadnjega kotička napolnjena z vznemirljivim drgetom in prepotenimi telesi, ki bodo danes odločala o zmagovalki. Zato bomo med tem nenačrtovanim premorom preverili, kateri kraljici je občinstvo nocoj najbolj naklonjeno.

Favoritke občinstva

Ahhh. Kraljice so po svežih informacijah še vedno v zaodrju. Radijska dopisnica Črta Rokavička pa ima pri sebi nabreklo tajnico iz hiše Kunt Kitko Dinamitko, ki bo danes občinstvu sporočala rezultate. Se slišimo, Gala hala?

Kitka Dinamitka

Vrvež vlažne novembrske noči je očitno že poskrbel za svoje. Preden se tekmovanje začne, pa lahko omenimo, da so kraljice žrebale pesmi, na katere bodo odpirale ustnice, že v začetku oktobra. 

AAAAA, iz Gale Hale nam sporočajo, da se tekmovanje začenja!!!

Prvi krog tekmovanja

Fotograf in kritična infrastruktura ljubljanske kvirovske skupnosti
 / 18. 8. 2023
Oder Gale hale je že po prvem krogu tekmovanja skoraj pogorel! Srečni smo lahko, da kraljice z vsakim dvobojem uresničujejo Kitkino željo in jo naredijo dovolj mokro, da odra ne zavzamejo ognjeni zublji! Črta Rokavička pa nam sporoča, da je Kitkina kita že pogasila oder, ki je nared za drugi krog. V drugem krogu bo naključno izžrebana kraljica izbirala svojo dvobojevalko – ta pa bo izbirala komad. 

Drugi krog tekmovanja

Uhhh. Upajmo, da Kitka Dinamitka ni preveč mokra. Nikakor nočemo, da bi kateri finalistki spodrsnilo na odru Gale hale, kjer je skoraj vse pripravljeno na spektakel. 

Gremo na žreb finala. Črti Rokavički se je pridružila Vera Vulva!

Finalni žreb

Najdaljšo kito je potegnila Karmen Daš, ki se bo z zmagovalko prvega dvoboja med Dio Vulva in Mentaliko pomerila za vstopnico v superfinale, usoda komadov pa je v zlatih taškah Ize Kunt. Gremo nazaj v Galo halo!

Finalna dvoboja

O škandalih, presenečenjih in bobi palčkah na Zlatih Tifanijah 2023
 / 26. 4. 2023
V supefinalu se bosta spopadli Mentalika in Karmen Daš! Kot se za klientelo Gale hale spodobi, pa jih kraljice ne bodo pustile suhih. Mokro in začinjeno presenečenje nam v kratkem odmoru pred superfinalom pripravlja sama mati Iza Kunt. Črta Rokavička nam sporoča, da se v Gali hali govori o članku sestre Marlenne v Ljubljana magazinu. Marlenna je zapisala, da je najnovejša generacija slovenskih kraljic podlegla amerikanizaciji in komercializaciji ter ciljno publiko povabila na »lahkotnejši burleskni dovtip« v elitno ljubljansko restavracijo.

Iza Kunt je ravnokar polila čaj, gremo na prizorišče!

Izin čaj

Ta čaj se še lep čas ne bo ohladil. Oder Gale hale pa je že pripravljen na superfinalno soočenje! Črta Rokavička ima ob sebi ptujsko perutnino. Še zadnjič se selimo na oder Gale hale!

Superfinale

Poslušali ste prenos iz tekmovanja Clash of the queens, iz pogorele in poplavljene Gale hale se je oglašala Črta Rokavička, iz studia Radia Študent pa sem tekmovanje spremljal Klemen.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ko pa se rkhv kader pravičniških snežink topi ob izvajanju samoobjektiviranja in avtoseksualiziranja.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.