Dva kulturna evra.

Oddaja
1. 3. 2014 - 20.00

V DJ Grafitih tokrat izjemoma okrogla miza, in sicer na brbotajočo temo famoznih dveh kulturnih evrov.
Z gosti smo skušali z različnih perspektiv osvetliti pobudo samo, seveda pa tudi z njo povezane probleme in fenomene - zlasti na pretežnem delu domače koncertne scene.

Gostje: Črt Batagel, Uroš Bonšek, Jizah, Uroš Badovinac, Robert Bobnič in Jernej Kaluža.
 

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Dejte tonca na ketno s tem ozadjem k se za en kurc sliš...

Brez veze pravocirate na nacin pravi fani placajo in cenjo, novinarji pa zaston not hodjo... Novinarji delajo in to pocno dnevno. A bo treba potem dnevno placvat za opravljanje svojga dela? Pa ne dat akreditacije, ce je problem. Iz šiske ni poročanja in mir. Novinarji tut placajo polno ceno kadar gredo v lastni reziji kot fani nekam.

Posnetek ?

a bo posnetek? ker tile ki so povabljeni kot govorci, to so sami zagovorniki 2 eur, k da bi mel en velik pr za šiško. upam, da se motim.

na zalost nisem uspel poslusati oddaje, pa vendarle je moje zgolj skromno mnenje - ce Siska ni sposobna "prefiltrerati" liste in prepoznati,kdo je in kdo ni "zastonjkar",pomeni da PR v siski ni dorastel svoji funkciji. Najlazje je v teh casih potegniti crto cez vse in diskreditirati vse kar se diskreditirat da..vendarle to ni ustanova,ki je v financnem smislu odvisna sam od sebe..

Posnetek je gor.

Smešno - opravičevanje svoje nesposobnosti (nezmožnost vodenja evidenc in zavračanja akreditacij) z nastopanjem v oddaji, v katero se povabijo samo zagovorniki tega, zelo objektivno :)

Mimogrede - Kino Šiška se baha, da je na prvem koncertu pobral 250€. To med drugim pomeni, da je bilo tam 125 ljudi "zastonj" na koncertu. Res so dobro omejili zastonjkarje haha. Al je šlo za 125 novinarjev, ker so se tako obesili na njih? :)

Lahko bi Jizah kaj vec povedal

Ne razumem, kako je to lahko HKRATI družbeno angažirana akcija IN reševanje poblematike preštevilnosti zastonjkarjev. Za uspešno reševanje te problematike hočemo število zastonjkarjev omejiti, za uspešno akcijo pa hočemo, da je zastonjkarjev čim več?
Mogoče res marsikdo "ne razume" koncepta kulturnega evra, ampak to je zato ker je koncept nelogičen, nepregleden, nepremišljen...

Podpiranje scene my ass... dejte bit vsaj mal odkriti, zagovorniki ste al finančno podprti s strani mola, ki vam narekuje, da morate tam izvest tud kak dogodek, ste vključeni v kak šiškin projekt al pa ste frendi z mančkom, ko je še frajaril na ršu in mate od njegovega dela v šiški takšne ali drugačne koristi. in pol folk zavajate z moraliziranjem, da ne podpirajo scene če ne podprejo 2 eur. v resnici pa sam drug drugmu hrbte čuvate.

Če je kultura po 2 evra, po koliko je potem nekultura?

Ta oddaja je pa prav smešna.. Pomisleki, vprašanja, kritike dveh evrov in problemi na sceni, ki niso v novinarjih čez celo oddajo. Na koncu pa brez odgovorov. Imamo dva evra in to je to. A ne bi glede na kritike mogoče kaj poskušal spremnit?!?

V kratkem času, ki je bil na voljo za pripravo oddaje, lov na izrazite nasprotnike akcije žal ni bil uspešen, čeravno je bil precej izčrpen. Zato se lahko zgolj strinjam s komentarji, ki trdijo, da ta komponenta (skoraj) popolnoma umanjka.

Debato sem sicer nekajkrat poskušal usmeriti v iskanje morebitnih problemov, ki so (potencialno tudi) botrovali razmišljanjem o takšni pobudi, a ko je njen uradni zagovornik v nekem trenutku začel zagovarjati tezo, da "problemov" v bistvu sploh ni, pri tem pa se mu je s poplavo besed vedno znova pridružil tudi eden izmed sogovornikov, sem kot moderator bolj kot ne odpovedal.
In to celo do te mere, da sem med drugim pozabil izpostaviti dejstvo, da, če kaj, Kino Šiška s to potezo neposredno vpliva na ekonomijo oziroma ekonomsko poslovanje posameznikov in/ali institucij, ki jim obisk dogodkov predstavlja del delovnega procesa.

K sreči je mnogo ostalih negotovosti v svojem prispevku izpostavil radijski kolega:

http://radiostudent.si/kultura/dlako-z-jezika/cum-rectum-plenum-celibata...

Čas za spremembe je vedno! Prav tako za posameznikovo in/ali druž(be)no (re) akcijo!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness